Dubbelslag Luc van Kuijck nekt SV Venray

9 september 2018

Wedstrijden tussen Wittenhorst en Venray zijn altijd beladen. Zo ook de duels tussen de twee reserveteams. Nadat Wittenhorst 2 vorige week met maar liefst 10-0 won van VCH 2, zat het met het zelfvertrouwen wel goed. Dat de Venlonaren zich na deze afgang uit het toernooi lieten halen, was dan ook geen onlogisch gevolg. De taak voor de ploeg van Davy Beerens maakte het heel duidelijk: winnen van Venray en Volharding en plaatsing voor de volgende ronde is een feit.

Bezoekende club SV Venray wist zich in het begin geen raad met de tactiek van de thuisploeg. De Horstenaren speelden in een nieuw systeem en wisten zich via meerdere schijven gevaarlijk te maken. Het eerste wapenfeit kwam van de voeten van spits Kevin de Mulder, welke zijn loeiharde volley uiteen zag spatten op de lat. Enkele seconden later zag Kemson Fofanah zijn inzet gestopt worden door de Venrayse keeper. Hiermee was het eerste kwartier duidelijk voor de ploeg van aanvoerder Nick Zanders.

Wat volgde waren tien minuten waarbij beide ploegen initiatief namen om de openingstreffer op te zoeken. Goed verdedigend werk van de Horster defensie zorgde voor het neutraliseren van de in het rood gehesen aanvallers, waar puik keeperswerk van Stef Tissen een treffer uit een corner voorkwam. Na 25 minuten sneed de behendige Luc van Kuijck naar binnen. Met een vlammend schot van 'randje zestien' gaf hij de Venrayse keeper het nakijken: 1-0. Na deze openingstreffer vergaten Fofanah (schot korte hoek) en Kevin de Mulder (gemiste strafschop) de verdiende voorsprong uit te breiden. De ruststand van 1-0 werd bereikt. Dit was echter niet gebeurd als Ruud Meijers met een last-minute interceptie de Venrayse aanvaller van scoren hield.

Meteen na rust vergat Fofanah de score uit te breiden nadat hij geheel vrij de bal overschoot. Een kwartier voor tijd kwam diezelfde Fofanah een teenlengte te kort om een perfecte steekbal van Luc van Kuijck af te ronden. De middenvelder annex aanvaller uit Melderslo mocht enkele minuten later wél juichen. Na een uitstekende combinatie tussen invaller Jimmie Janssen en rechtsback Dirk Scheres, gaf die laatste een afgemeten assist op Van Kuijck, welke voor de bevrijdende 2-0 zorgde. Vervolgens kwam de ploeg van Davy Beerens niet meer in de problemen en is een gelijkspel op bezoek bij Volharding al voldoende om de volgende ronde van het bekertoernooi te behalen.

Wittenhorst 2 is voor veel spelers de opstap naar Wittenhorst 1 en/of de tussenstap van de JO19-1 naar het eerste elftal. Voor o.a. Martijn van Ooijen, Charlie Schatorie, Ken Alaerds, Luc van Kuijck en Jeffrey Cuppen geldt het laatste. Zij zullen beginnen aan hun eerste volledige seizoen bij het tweede elftal om zich klaar te stomen voor het nóg grotere werk.