Wittenhorst

Zoeken | Contact

Kim Everaerts over het avontuur met Nederland Onder 16

Kim Everaerts over het avontuur met Nederland Onder 16

14 juli 2018

De afgelopen weken is oud-jeugdspeelster Kim Everaerts op pad geweest met het Nederlands Elftal Onder 16. Speciaal voor RKsv Wittenhorst vertelt zij over dit mooie avontuur.

Als voorbereiding op het Nordic Cup Tournament hield coach Roos Kwakkenbos een tweedaags trainingskamp in Zaltbommel, waarbij er twee trainingen werden afgewerkt. Uiteindelijk werd Kim, net als negentien andere voetbalsters, geselecteerd voor het internationale toernooi in Noorwegen. 
Kim: "Op 30 juni verzamelden we met de complete staf en selectie op Schiphol. We verbleven met alle deelnemers in een gezamenlijk hotel. 
Wij zaten in een poule met Noorwegen, Denemarken en Finland. Hierna kwamen gelijk de finales. De eerste wedstrijd tegen Noorwegen wonnen we met 1-0, tegen Denemarken verloren we met 1-0 en tegen Finland wonnen we met 1-0. Hierdoor werden wij tweede in de poule en werd IJsland onze tegenstander om de 3e/4e plek. 
We speelden met  0-0 gelijk en verloren helaas de penaltyreeks. Op 9 juli, daags na de afsluiting van het toernooi, vlogen we weer terug van Oslo naar Amsterdam. Door dit toernooi heb ik er weer een hele mooie ervaring bij!".

RKsv Wittenhorst bedankt Kim voor het verslag en wenst haar veel succes met haar mooie carrière. We blijven je volgen!