Wittenhorst

Zoeken | Contact

Throwback Thursday: Wittenhorst A1 en B1 op toernooi in Frankenthal

Throwback Thursday: Wittenhorst A1 en B1 op toernooi in Frankenthal

19 juli 2018

We schrijven Pinksteren 2003: De A1 en B1 (tegenwoordig JO19-1 en JO17-1) sloegen hun tenten op in het Duitse Frankenthal, een kreisvrije stad in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Toenmalig leider van de A1, wijlen Helmut Boumanns, boekte hotel Novotel als verblijfplaats van de Horstenaren. Dat de Limburgse gasten opvielen, is nogal een understatement.

De meeste anekdotes die konden worden opgehaald gaan over randzaken, niet zo zeer over de twee grote bekers die beide ploegen in totaal in de wacht sleepten, waarvoor overigens de welverdiende complimenten.
De ploegen van trainers Bert Riether en Ed Peters genoten zichtbaar van de faciliteiten die onze Oosterburen ter beschikking stelden. Denk aan het uitbundig gebruik maken van de zwemfaciliteiten, waardoor Duitse badgasten en zakenlieden met hun aktekoffers binnen enkele minuten rustigere oorden opzochten.

Toenmalig leider Lei Schampers haalt een anekdote aan: “We zaten in het café van het hotel en we bestelden allemaal een lekker glas bier. Aldaar ging het tappen langzamer dan dat wij gewend waren, daar er een andere druk op de vaten zat.
Er stond een donkere barkeeper achter de tap, die noemde we maar voor het gemak ‘Asamoah’ (toenmalig speler van Schalke ’04). Op het moment dat hij het bier eindelijk bracht, bestelden we maar weer direct nieuwe want in de tijd dat die weer allemaal getapt waren hadden wij ons bier op! Ron Janssen kwam toen met het geniale idee om de druk op de leiding te verhogen, zodoende tapte ‘Asamoah’ een stuk sneller. Dit duurde niet lang: de manager kwam erachter, dus moest de tap weer terug naar de oorspronkelijke druk.”

Veel spelers van de toenmalige A –en B jeugd zullen zich vast de Aschenplatz nog herinneren: een soort tennisveld (lees: gravelveld) waarop wedstrijden werden gespeeld. Volgens geruchten was dit niet de meest prettige ondergrond waarop dat weekend werd gespeeld.

Heel wat spelers van de toenmalige hoogste teams hebben later (al dan niet kortstondig) het eerste elftal gehaald.

De toenmalige selectie: Cyriel van Heemst, Tom Boumanns, Rob Joosten, Roy van Hoenselaar, Tim van Rijswijk, Ward van Rijswijk, Johan Versleyen, Johny Cuppen, Davy Beerens, Hans Kleuskens, Pim Emonts, Davy Theeuwen, Paul Botman, Michel Geurtjens, Rob Alaerds, Dick Wijnands, Niek Wierda, Nick Janssen, Mark Theeuwen, Jannis van den Heuvel, Sjors Hagens, Gijs Hagens, Tom Joosten, Stefan Hoeijmakers, Bram Meijers, Bart Hesen, Pieter Crienen, vader Crienen, Daan Driessen en Hans Marcellis.

Kader A1: Bert Riether, Helmut Boumanns, Hans Vervoort en Ron Janssen.

Kader B1: Ed Peters. Bart Joosten en Lei Schampers.