Wittenhorst VR1 loopt uit op concurrentie

17 februari 2019

De hekkensluiter parkeerde de bus, maar toch wist Wittenhorst zich hier doorheen te spelen. Wittenhorst wint met 1-0 van Brunssum.

Vanaf het eerste fluitsignaal is het de thuisploeg die de baas is op het veld. Wittenhorst begint scherp en zet Brunssum direct vanaf de aftrap onder druk. De gasten uit Zuid-Limburg kunnen hier niet onderuit voetballen en al snel is het eenrichtingsverkeer.

Bijna de gehele eerste helft wordt er gespeeld op de speelhelft van Brunssum. Wittenhorst laat ook deze week weer mooi voetbal zien en krijgt voldoende kansen maar weet de kansen niet te benutten. Met de brilstand gaan we thee drinken.

Ook na rust is het de thuisploeg die de scepter zwaait. De bezoekers moeten steeds vaker een overtreding maken, om de aanvallen van Wittenhorst te stoppen. In de 57e minuut wordt Gina Bakx in het strafschopgebied gevloerd en verdiend een penalty. Spits Michelle de Wit schiet de strafschop feilloos binnen.

Na het doelpunt blijft Wittenhorst de bovenliggende partij en is het Brunssum dat alleen maar moet verdedigen. De gasten blijven overtredingen maken, maar de scheidsrechter treedt niet altijd op. Carin Vissers wordt in het strafschopgebied door de keepster naar de grond gewerkt, maar de overtreding wordt niet bestraft.

Door deze overwinning lopen de dames uit Horst verder uit in de strijd om het kampioenschap. Fortuna ’54 en Schaesberg spelen gelijk, waardoor Wittenhorst nu 4 punten los staat in de 3e klasse F.

Aanstaande donderdagavond wordt de inhaalwedstrijd tegen vv Baarlo gespeeld. De aftrap is om 20.00u in Baarlo.