Wittenhorst

| Contact

Wittenhorst 1 en 2 naar kwartfinale beker

12 maart 2019

Op een winderig en nat sportpark speelden Wittenhorst 1 en Avanti'31 uit Schijndel voor een plaats in de kwartfinale districtsbeker.

Het waaide wel niet zo hard als zondag maar met de regen was goed voetbal niet mogelijk. De derdeklasser uit Noord-Brabant kegelde in de vorige ronde Venray uit de beker. In Horst liet de ploeg zien dat ze goed kunnen verdedigen. Het sterkere Wittenhorst probeerde een bres te slaan. De eindpass was slecht en als het eens lukte was de doelman en de paal die de 0 op het scorebord hield.

Na de pauze eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Het was veelal wachten op een voorsprong voor Wittenhorst. Uiteindelijk bleef het bij de 0-0 eindstand.

Penalty's moesten dan maar uitkomst bieden. Wittenhorst blijkt dit wel goed te kunnen.

Will Spreeuwenberg mocht als eerste aantreden en schoot feilloos binnen. Sjors Witt mocht hierna zin doel verdedigen. Hij stopte de eerste en zag de tweede pingel over gaan. Bart Zanders en Joost van Rensch zorgden ervoor dat Wittenhorst op een veilige voorsprong kwam (3-1). Avanti'31 zag de aansluitingstreffer de mist in gaan en zodoende kon de thuisclub juichend van het veld gaan. Wittenhorst 2-speler Luc van Kuijck maakte zijn debuut in Wittenhorst 1. Luc, proficiat!

In de kwartfinale speelt Wittenhorst thuis tegen SVME uit Eijsden. Helden moest na penalty's haar meerdere erkennen.

Wittenhorst 1:

Witt, Tom Zanders, Will Spreeuwenberg, Bart Zanders, Scheres, Joep Beurskens, Verlijsdonk (57. van Kuijck), Hanssen, Daniels, Heijnen, van Rensch.

Op het andere kunstgrasveld wist Wittenhorst 2 in een even zo stormachtig duel met 2-1 te winnen van NWC 3. Na een goede individuele actie van Sangay Tamang, wist Joreno van de Ven diens voorzet keurig binnen te schieten. Hiermee werd de 1-0 ruststand op het scorebord gezet. In de tweede helft kwamen de Horstenaren op 2-0 door een treffer van Jeffrey Cuppen. De treffer van de bezoekers uit Asten kwam te laat om de spanning terug te brengen. Hiermee bereikten beide selectieteams de kwartfinale van de beker. 

Wittenhorst 2:

Ward Jacobs, Martijn van Ooijen (Jeroen Reijnders), Nicky Zanders, Ruud Meijers, Leon Cuppen; Daan Hendriks, Joreno van de Ven, Joris Peelen; Jeffrey Cuppen, Jimmie Janssen (Kemson Fofanah), Sangay Tamang.