Wittenhorst

| Contact

Wittenhorst 1 in eerste helft voorbij Lottum

8 november 2018

De 2e ronde van de bekercompetitie blijft niet lang in het geheugen gegrifd. Dit ligt niet aan de tegenstander SV Lottum. Deze ploeg heeft er alles aan gedaan om de schade beperkt mogelijk te houden.

Trainer Ton Kosterman van Wittenhorst zag zich noodgedwongen om een 7-tal selectiespelers door blessures e.d. te vervangen. Niettemin kon de thuisclub tegen deze 5e klasser uiteraard een groot veldoverwicht bewerkstelligen.

Het eerste doelpunt viel in de 9e min. Een vrije trap genomen door Daan Verlijsdonk werd fraai door Willem Heijnen binnengekopt.

Even roerde Lottum zich. Het kon binnen enkele minuten twee goede scoringskansen creƫren.

Wittenhorst bleef niet achter en verzuimde zo om de score niet hoger te maken. Pas in de 36e min. was het weer Willem Heijnen die een mooie solo van Lars Blenckers doeltreffend af te ronden, 2-0.

Voor de pauze kwam wat later bleek de eindstand op het scorebord. Libero Will Spreeuwenberg ging op avontuur en bediende Lars Blenckers op maat die voor de doelman opdook en de derde treffer scoorde.

Na de pauze dachten de supporters dat het scoren verder zou gaan. Maar niks was minder waar. Met gezapig voetbal toog Wittenhorst richting het doel. Lottum stond steeds een doorboring in de weg. Het niet benutten van de vele kansen zorgde ervoor dat de eindstand bij deze 3-0 bleef.

Het was een nuttige oefenpartij en meer niet.

Wittenhorst 1:

Sjors Witt, Tom Zanders, Will Spreeuwenberg, Bart Zanders, Ruud Meijers, Giel Beurskens (65. Jimmie Janssen), Daan Verlijsdonk, Joep Beurskens, Marco Daniels, Willem Heijnen, Lars Blenckers (78. Kemson Fofanah).