Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst 1 bekert verder

Wittenhorst 1 bekert verder

15 januari 2019

De Noad Wilhelmina Combinatie (NWC), uitkomende in de derde klasse, kwam naar Horst om te proberen eersteklasser Wittenhorst voor het eerst in tijden een bekernederlaag te bezorgen. Met veel spelers achter de bal kreeg Wittenhorst het moeilijker dan verwacht.

Het eerste gevaar kwam pas in 16e min., doelman Stefan Vaas voorkwam met een corner dat de openingstreffer een feit was. Aan de andere kant was Jeroen van Deursen die voor gevaar zorgde.

De ruststand brak dan ook aan met een futloze brilstand, 0-0.

Na de pauze kwam er wat meer strijd. Jammer genoeg ging het soms wat gepaard met overtredingen. Liefst tien keer moest scheidsrechter Peeters geel trekken.

Geheel onverwacht viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een voorzet kon Jeremias Carlos David de bal in het doel werken, 0-1.

Wittenhorst schrok wakker en kwam snel terug. In de 66e min. kon Joost van Rensch de verdiende gelijkmaker binnenschieten.

Uiteindelijk bleef het bij deze gelijke stand en kon men zich gaan opmaken voor de penaltyserie.

De eerste inzet van NWC werd direct gestopt. WIttenhorst kon met dit gegeven steeds op voorsprong blijven. Bart Zanders, Thom Derks, Rob Zanders en tenslotte Will Spreeuwenberg zorgden met doelman Sjors Witt (2x aan de goede kant) voor plaatsing voor de laatste 16.

Het resultaat was heilig, maar het vertoonde spel was minder.


 

Wittenhorst:

Witt, Tom Zanders, Bart Spreeuwenberg, Will Spreeuwenberg, Bart Zanders, Verlijsdonk, Joep Beurskens, Daniels, van Rensch, Heijnen, Derks.