Wittenhorst VR1 op matchpoint

14 april 2019

Een overtuigende overwinning tegen FC Cranendonck, maar dit was helaas niet terug te zien in de uitslag. Wittenhorst won met 0-2 en kan door deze overwinning de volgende competitiewedstrijd al kampioen worden.

Wittenhorst begint sterk aan de wedstrijd en creëert in de eerste 5 minuten al 2 goede kansen. FC Cranendonck komt dan gevaarlijk op de helft van Wittenhorst, maar Malene Gertsen voorkomt dat de aanvaller door de verdediging heen breekt door een nuttige overtreding. De vrije trap wordt gepakt door goalie Celine Roeffen.

De dames uit Horst zijn de eerste helft de baas op het veld en weten vele kansen te creëren. Toch moeten we wachten tot de 28e minuut voordat het eerste doelpunt valt: Na een snelle rush van Carin Vissers, zet ze de bal voor en schiet Sanne Janssen de bal in het doel: 0-1.

Kort hierop wordt Cranendonck nog gevaarlijk. De spits wordt in buitenspel positie aangespeeld, maar scheidsrechter Jaspers kent schijnbaar deze spelregel niet, maar keepster Roeffen voorkomt de gelijkmaker.
Na rust pakt Wittenhorst de wedstrijd weer op en verdubbelt al snel de voorsprong. Op aangeven van Janssen is het nu Vissers die weet te scoren: 0-2.
Wat volgt is een wedstrijd met eenrichtingsverkeer naar het doel van Cranendonck en merkwaardige momenten van de slecht fluitende arbiter. Rare beslissingen en overtredingen die niet bestraft worden.

Echter houden de dames van Wittenhorst hun hoofd erbij en spelen de wedstrijd zakelijk uit. Vlak voor tijd maakt verdedigster Bo Kleuskens haar rentree.
Wittenhorst kan op zondag 5 mei kampioen worden. Als de thuiswedstrijd tegen Sporting Peel en Maas gewonnen wordt, dan kan de concurrentie ons niet meer in halen.

Maar eerst gaat de focus op de aankomende bekerwedstrijd. Op dinsdagavond 23 april spelen we de halve finale tegen Rood Wit ’62 (2e klasse) uit Helmond.