Wittenhorst

Bezetting

Nieuwe coronamaatregelen. Lees verder

Vanavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat ze voornemens zijn het buitensporten voor jongeren tot en met 26 jaar weer mogelijk te maken vanaf 3 maart. Op de website van Rijksoverheid staat hierover het volgende gemeld:

Buitensport
Op dit moment geldt er een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Het kabinet is voornemens om vanaf 3 maart deze uitzondering te verruimen. Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen dan onder dezelfde voorwaarden ook sporten, echter alleen bij sportaccommodaties.

- Er wordt geen competitie gespeeld.
- De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren.
- Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.

Voor Wittenhorst betekenen deze nieuwe regels dat we voor leden tot en met 26 jaar weer trainingen mogelijk willen maken. We gaan nu kijken welke opties er zijn (de avondklok blijft namelijk wel gelden). Het is jammer dat er een scheiding is gemaakt op basis van leeftijd waardoor teams deels wel en deels niet kunnen trainen. Zoals altijd houden we ons aan de richtlijnen, hoe spijtig en raar ook voor de 26+ers en hun teams.

Voordat we de opties delen schakelen we uiteraard ook nog met de gemeente en wachten we eventuele aanvullingen van de KNVB af.

Bij nieuwe updates melden we ons.