Wittenhorst

Zoeken | Contact

Dominique Janssen naar Arsenal

10 juli 2015

Vandaag werd via diverse media bevestigd dat Dominique Janssen, tot en met de B1 voetbalster uit de jeugdopleiding van Wittenhorst, na haar al prachtige prille carriere bij SGS Essen in de Bundesliga, het Europees Kampioenschap met het Nederlands Dameselftal onder 19, haar debuut op het WK in Canada, nu een uitdagende vervolgstap maakt met een transfer naar Arsenal. 

Haar talent, haar doorzettingsvermogen en de wil om op de door haar begeerde positie op het middenveld te kunnen spelen  was voor Dominique reden om, na alle trainingen bij SGS Essen en het Nederlands elftal, o.a. bij Wittenhorst, individueel door te trainen. Op basis van eerdere scouting door Arsenal en een positieve trainingsstage in Londen  is Dominique nu definitief op weg naar London, waar ze deel gaat uit maken van de damesselectie van Arsenal, die uitkomt in de Engelse  Women’s Super League.   De Engelse competitie loopt van maart tot en met oktober. Het team van Arsenal komt o.a. uit tegen Chelsea, Sunderland, Liverpool, Manchester City, Bristol City, Notts County en Birmingham. Het afgelopen seizoen eindigde het team van Arsenal op de 4e plaats, terwijl Liverpool  het kampioenschap pakte. Momenteel bezet Arsenal de tweede plaats achter Chelsea. Komend weekend spelen de dames van Arsenal tegen Liverpool , onbekend is hoe snel Dominique kan aanhaken bij de selectie. 

Wittenhorst wenst de jonge ambassadeur van het meisjes- en damesvoetbal een prachtig vervolg van haar carriere in Engeland.