Wittenhorst

Zoeken | Contact

Oranje Zwart bij de Carnavalsoptocht 2024

Oranje Zwart bij de Carnavalsoptocht 2024

12 februari 2024

Wat een bruisende gezelligheid gisteren tijdens de carnavalsoptocht van 2024, vol met humor en actuele (Horster) onderwerpen. Onze voetbalvereniging was aanwezig met maar liefst 60 enthousiaste deelnemers om de straten van Horst oranje en zwart te kleuren 🟠 ⚫. Als hekkensluiters van de optocht, stonden we strategisch gepositioneerd net voor de prachtige prinsenwagen van onze voorzitter Bart (of was het Bert?) Joosten. Alaaf!

Onze oranje zwarte stoet was niet te missen. Pôh, kiek die snútjes, huur die meense, Pôh, 't is miër ás wej kos weense! Van piekfijn uitgedoste peuters tot aan de stoerste senioren, iedereen deed mee in stijl. Jong en ald onder de panne. Tot an de luppe! We zongen, dansten en lachten ons door de optocht heen. De energie en vreugde van onze jeugd waren de aanvoerders van onze oranje-zwarte stoet. Een hele Póppekàs. Een rondje om de wereld hier en een strakke paas daar, deze jeugd deed hun voetbaltraining gewoon tijdens de optocht. Zelfs Tony werd ôet de brand geholpen. Ideaal!

Na afloop was de Mèrthal de plek waar de oranje zwarte zee bleef golven. Dürümstandigheden geen statafels, alsnog Moelbaeren gezellig. De nodige carnavalskrakers zorgden dat zelfs de meest stijve Hôrster voetjes van de vloer gingen. Voor degenen die erbij waren: bedankt voor jullie enthousiasme en vooral jullie oranje zwarte hart! De oranje-zwarte pakken kunnen terug in de kast; deze hoeven níet weggegeven te worden. Dinsdag is het alweer voorbij, dat wordt unne zwoare dobber.

Als je de optocht hebt moeten missen, dan ben je de pannenkoek van de week. Maar geen zorgen, het Wittenhorst Vastenaovendsgevoel is op beeld vastgelegd door NU Horst aan de Maas om terug te kijken (vanaf 27:30)!