Wittenhorst

| Contact

Voltooiing vijfde ‘Fit naar Werk’ traject

15 december 2020

‘Iedereen heeft talenten, het is de kunst die talenten goed te gebruiken’. Vanuit de gedachte ‘de sportvereniging RKsv Wittenhorst is meer dan voetbal alleen’ zijn we in 2017 gestart met het project Fit naar Werk. Wittenhorst vervult namelijk ook een maatschappelijke rol. In samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas en de Businessclub Wittenhorst is dit project een tastbaar bewijs van die maatschappelijke rol.

Over Fit naar Werk
Binnen het project volgen mensen met een uitkering, onder leiding van jobcoach Ellis Spikmans van de gemeente, Daan Hendriks (trainer van Wittenhorst) en Hay Emonts (contactpersoon namens de Businessclub en vereniging Wittenhorst), een op maat gemaakt programma. De deelnemers krijgen gedurende enkele maanden training op communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast vinden er tijdens het tweede gedeelte van die bijeenkomsten sportieve trainingen plaats. Deelnemers worden mentaal en fysiek sterker, vandaar de naam Fit naar Werk. 

Doel is dat elke deelnemer zich persoonlijk ontwikkelt. Dit resulteert uiteindelijk in of vrijwilligerswerk, een stage- of werkervaringsplaats of zelfs een betaalde baan. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en durven meer voor zichzelf op te komen. Via het zakelijk netwerk van (de Businessclub) Wittenhorst worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd in allerlei sectoren. Deelnemers kunnen zich zo goed oriënteren welke branche het beste bij hen past. 

Participerende bedrijven
Bedrijven die tijdens de huidige editie deel hebben genomen, zijn: Alaerds Allegro B.V., Kwekerij Litjens B.V., Frank Coenders Kwekerijen B.V., Parkhotel Horst, Albert Heijn Horst, PLUS Lucassen en Gemeente Horst aan de Maas.

Tevens hadden de volgende bedrijven hun medewerking toegezegd, maar is een bezoek vanwege coronamaatregelen helaas niet doorgegaan: ANCO, Kempen Communicatie, Graaf ter Horst, Studio Smelt, Sociaal Kapitaal, Martin Cuypers BV, ACB – ARCO, Mertens BV, Streekmuseum De Locht, De Schatberg , FEC Sevenum, Gasterij Bergerbaan en Zorggroep Hof te Berkel.  

Aan het huidige traject zou vandaag (15 december) officieel een einde komen middels een coronaproof certificaatuitreiking. Helaas gooiden de verder aangescherpte maatregelen roet in het eten en krijgen alle deelnemers hun certificaat daarom thuisgestuurd. Ondanks dat diverse centrale bijeenkomsten vanwege corona geannuleerd werden, wordt door de betrokkenen teruggekeken op een geslaagde editie. Van de acht deelnemers kan waarschijnlijk de helft direct door naar een werkervaringsplaats met uitzicht op (vaste) baan. De overige deelnemers starten eerst met vrijwilligerswerk om zodoende nog dichter bij de arbeidsmarkt te komen. 

Vervolg in 2021
In het nieuwe jaar gaat een volgend Fit naar Werk traject van start. Indien de situatie het toe laat, start in maart een zesde groep met deelnemers. Deze plannen komen voort uit het onlangs afgesloten convenant waarmee de betrokkenen hebben afgesproken deze projecten nog minimaal vier jaar voort te zetten.