Wittenhorst

Zoeken | Contact

Voorbeschouwing Wittenhorst-Sporting Heerlen en selectie

22 september 2015

Beste sportvrienden, 

Na prima bekerresultaten en twee gelijke spelen in even zoveel derby’s, heeft Heidebloem onze ongeslagen status afgelopen zondag afgenomen. In een gelijkopgaand duel in Geleen hield doelman Tissen ons in het eerste bedrijf met enkele knappe reddingen op de been. Na rust moest de doelman echter inrukken na het neerhalen van een doorgebroken speler, waarna de daaropvolgende penalty binnengeschoten werd. 

Met tien spelers gingen we vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, echter enkele goede kansen waren niet aan onze voorwaartsen besteed. De 2-0 van Heidebloem in blessuretijd deed de wedstrijd beslissen. Met twee punten bivakkeren we na drie wedstrijden op de 11e plaats. 

Op de laatste zondag van september staat ons tweede thuisduel op het programma. Promovendus Sporting Heerlen komt op bezoek in Horst. Na twee kansloze nederlagen herpakte deze ploeg zich afgelopen zondag met een knappe 3-1 thuisoverwinning op degradant De Valk.

Hiermee gaf de ploeg van trainer Pedro Ricksen aan wel degelijk mee te kunnen op een treetje hoger. 

Het vorige seizoen eindigde de ploeg knap als tweede achter de ongenaakbare kampioen Chevremont. Met deze klassering plaatste de ploeg zich voor de nacompetitie om promotie.

In de eerste ronde rekenden de Rood-Witten met tweemaal een 3-0 overwinning af met PSV’35.

De finale om promotie/handhaving werd gespeeld tegen Wilhelmina’08, uitkomend in de 1e klasse D. Na tweemaal een gelijkspel volgde een zenuwslopende strafschoppenserie, waarna de mannen uit Heerlen promoveerden. 

Met zes nieuwe spelers ten opzichte van het vorige seizoen komt de ploeg zondag naar Horst. Voor de thuisploeg is het zaak de eerste driepunter binnen te slepen en daarmee aan te haken bij de middenmoot. De formatie uit Heerlen zal de smaak ongetwijfeld te pakken hebben en ook op jacht gaan naar een nieuwe overwinning. Het belooft dan ook een spannend duel te worden tussen twee ploegen die uit de onderste regionen weg willen komen. 

Zorg dat je erbij bent en steun ons in de jacht naar de eerste overwinning van het seizoen! 

Met sportieve groet,

Willem Heijnen


Selectie

Tom Aarts, Kevin van Asten, Gijs Gooren, Daan Hendriks, Willem Heijnen, Jelle Houben, Jordi Janssen, Marc van Rens, Joost van Rensch, Jeffrey Spee, Daan Verlijsdonk, Sjors Witt, Bart Zanders, Rob Zanders, Tom Zanders.