Wittenhorst moet na rust capituleren

22 augustus 2015

De uitslag doet vermoeden dat het een eenzijdig potje was. Een slecht moment in de tweede helft luidde de nederlaag in. Jammer toch, want in het eerste bedrijf gaf Wittenhorst behoorlijk goed partij. Het nam dan ook in de 24ste min. de leiding toen Rob Zanders fraai binnenschoot, 1-0.

De ploeg uit Achterberg was de schrik schijnbaar nog niet te boven van een eerdere dreiging van de KNVB door het team uit te sluiten van de competitie wegens financiële problemen. Het kwam toch nog goed na diverse gesprekken.

Deze hoofdklasser kan wel degelijk voetballen. Met veel geduld en goed positiespel wilde het de schade voor rust nog goed maken. In de 35e min. werd na een snelle en mooi uitgevoerde aanval de vrijstaande Jos van Roekel gevonden die doelman John Tissen kansloos liet en de bal in de verre hoek plaatste, 1-1.

Na de pauze een geheel andere wedstrijd. Wittenhorst kon het goede spel niet voortzetten. Een gedrevener VVA profiteerde van een fout op het middenveld en het stond ineens 1-2. De kopjes gingen wat hangen en binnen 5 minuten stond het 1-4. In de slotfase kon via een penalty de einduitslag op 1-5 bepaald worden.

Een grote nederlaag, maar toch! Door personeelsproblemen kwam de ploeg in de eerste helft toch tot zeer aanvaardbaar voetbal. Er werd goed gewerkt en dan is het jammer dat na de pauze het verschil werd gemaakt.