Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst start met Gezonde Sportkantine

17 augustus 2015

Tijdens het Internationale Pulse Toernooi en de ACB Phoxy Cup, respectievelijk zaterdag 22 augustus en zondag 23 augustus, start Wittenhorst met de Gezonde Sportkantine.

Sport en gezondheid horen bij elkaar. Een goede gezondheid krijg je niet alleen door veel te sporten maar ook door gezond te eten en te drinken. Een sportkantine die aansluit op deze gedachte past bij de maatschappelijke functie die Wittenhorst in neemt.

Betekent dit dat je in de kantine geen frites, broodje kroket of frikandel meer kunt bestellen? Nee natuurlijk niet, maar naast de snacks zullen de komende periode ook steeds meer andere, gezondere producten aangeboden worden zodat er een bredere keuze is voor de bezoekers van de kantine. Uit onderzoek blijkt nl. dat één op de drie sporters niet meer verleid wil worden om alleen ongezond te snacken. Daarom is het verstandig voor een kantine om juist ook meer, vooral gezondere, producten aan te bieden. De jeugd kan straks in plaats van een snack of chips, ook een Snelle Jelle of een broodje hagelslag bestellen. Om nog maar niet te spreken over fruit of een smoothie in plaats van een suikerrijk energiedrankje.  We starten vanaf komend weekend in ieder geval met een broodje Gezond, fruit en een Snelle Jelle. De dranken worden uitgebreid met Radler en Ice Tea Green.

Kortom, de Gezonde Sportkantine van Wittenhorst zal na verloop van tijd, naast de gebruikelijke snacks,  bezoekers steeds meer in de gelegenheid stellen om ook gezondere producten te bestellen. Dit doen we ook het liefst in overleg met de bezoekers van de kantine. We zullen dus regelmatig de mening van de bezoekers vragen. Aanbevelingen om het assortiment aan te vullen met gezondere producten zijn van harte welkom via kantine@rksv-wittenhorst.nl en zullen uiteraard serieus worden beoordeeld.