Invallers loodsen Wittenhorst voorbij Deurne

16 oktober 2022

Wittenhorst 1 heeft vandaag laten zien over een brede selectie te beschikken. Waar het spel vandaag zeker niet altijd overtuigde, wisten de invallers na de gelijkmaker van de bezoekers uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende 3-1 overwinning.

De ingrediƫnten voor een spannende wedstrijd waren vooraf aanwezig. De thuisploeg wilde laten zien dat de nederlaag op bezoek bij Venlosche Boys een incident was, terwijl de bezoekers na de knappe overwinning op Minor juist de aansluiting zochten met de bovenste plekken. Trainer Sjoerd van der Coelen kon in ieder geval beschikken over een fitte spelersgroep die getergd was op eerherstel.

Sterke start

De oranjehemden lieten er geen gras over groeien. Binnen vijf minuten ontstond de eerste grote kans van de wedstrijd na een strakke streep van Tom Driessen op Giel Beurskens. De flegmatieke middenvelder legde breed op spits Verkennis, die zijn inzet via de keeper naast zag gaan. In de daaropvolgende corner stond verdediger Ruud Meijers helemaal vrij bij de tweede paal, ware het niet dat hij de bal volledig miste. Hiermee was de kans op een snelle voorsprong verkeken. De thuisploeg maakte het spel en domineerde, waar de bezoekers duidelijk loerden op een foute pass van de Horstenaren.

De eerste kans voor de bezoekers kwam enkele minuten later, toen een vrije kopkans knap werd gepareerd door keeper Ravi Arts. Vervolgens nam de ploeg van Sjoerd van der Coelen het heft weer in handen, maar een scherpe voorzet van Joep Beurskens en een uitbraak van Joost van Rensch en Jeroen Verkennis werden niet omgetoverd tot een treffer.

Strafschop

Vervolgens brak er een mindere fase van de wedstrijd aan. De gastheren speelden de bezoekers in de kaart door enerzijds veel over de rechterkant te spelen, maar anderzijds ook slordig en gehaast met de bal om te gaan. De eerste pass na een balverovering betekende te vaak balverlies en de eindpass of dieptebal was te vaak voor een verdediger van Deurne. De bezoekers waren aan de andere kant niet bij machte om gebruik te maken van de ruimte die hiermee ontstond.
Vlak voor het half uur werd spits Verkennis de diepte in gestuurd. Hij probeerde op snelheid de keeper om te spelen, maar werd gevloerd door diens handen: penalty. De nummer negen pakte dit cadeautje zelf uit en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. In het laatste kwartier van de eerste helft probeerden de Horstenaren het wel, maar ontbrak het aan overtuiging.

Gelijkmaker ondanks grote kans

In het begin van de tweede helft maakten de bezoekers bijna gelijk na een foutje achterin. Het buitenkansje werd in de korte hoek echter niet uitgepakt. Wittenhorst was gewaarschuwd en zag na twintig minuten in de tweede helft middenvelder Nick Driessen bijna de voorsprong verdubbelen. Even later viel echter uit het niets de gelijkmaker. Uit een corner, waar keeper Arts in eerste instantie nog goed wegwerkt, wordt in tweede instantie binnengekopt door Mark Louwers. Met nog dik twintig minuten op de klok ging de thuisploeg op zoek naar de overwinning. Met invalbeurten voor de aanvallend ingestelde spelers Heijnen, Spreeuwenberg en Cuppen was de intentie duidelijk.

Invallers beslissen het duel

Na de wissels namen de oranjehemden het heft weer in handen. Giel Beurskens gleed als een mes door de boter door de verdediging van Deurne, maar werd vlak voor de afronding neergehaald. Hier leek toch meer aan de hand te zijn. Diezelfde Beurskens leek uit een corner knap binnen te koppen, ware het niet dat de doelman even zo knap de bal pareerde. Vervolgens brak de beslissende fase aan.
In de 83e minuut hield invaller Tom Spreeuwenberg de bal goed vast. De spits legde breed op Willem Heijnen, die na een knappe actie de bal aflegde op Jeroen Verkennis. De nummer negen liet zijn tweede van de middag noteren. Na een counter uit een corner van Deurne leken de Horstenaren het duel te beslissen, maar Giel Beurskens en Heijnen wisten de doelman niet te verschalken. Vijf minuten voor tijd wist de uitstekend ingevallen Heijnen het duel te beslissen met een knappe kopbal uit een voorzet van Jeffrey Cuppen.

Hiermee was het aandeel van de invallers bij de laatste twee doelpunten van doorslaggevende waarde. De ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen gaat, samen met Sportclub Susteren en Venlosche Boys, aan kop in de 1e klasse met negen punten uit vier wedstrijden. Aanstaande zondag staat de fantastische bekerderby op het programma op bezoek bij Melderslo.

Wittenhorst 1:

Ravi Arts, Ruud Meijers, Dion van Horne, Tom Driessen (77. Tom Spreeuwenberg); Joep Beurskens, Nick Driessen, Mats van Biljouw (77. Jeffrey Cuppen), Bono Wijnhoven; Giel Beurskens, Joost van Rensch (62. Willem Heijnen), Jeroen Verkennis.

Wat verder opviel:

• Wittenhorst 2 blijft maar winnen in de 4e klasse. Vandaag werd er op eigen veld met 3-2 gewonnen van het derde elftal van Venlosche Boys. Hiermee heeft ons tweede elftal net als Blerick en SVEB nog alle drie de duels gewonnen.
  • Wittenhorst O23-1 blijft domineren in divisie 4. Dit weekend werd Nieuw Woensel uit Eindhoven op een fikse nederlaag getrakteerd: 0-6. De helft van de competitie zit erop en de voorsprong op naaste belager SV Someren is vijf punten.
  • Wittenhorst VR1 heeft op bezoek bij Geldrop met 5-2 verloren. Met zes punten uit vier wedstrijden staan de dames voorlopig op een vierde plek in de 2e klasse.
  • Wittenhorst 4 kwam op bezoek bij het derde elftal van Sportclub Irene nipt tekort voor een puntje: 4-3. Met drie punten uit vier wedstrijden staat ons vierde elftal voorlopig achtste in de reserve 5e klasse.
  • Wittenhorst 5 wist op eigen veld duidelijk af te rekenen met het vierde elftal van TSC '04: 5-1. Ons vijfde elftal is hiermee op doelsaldo koploper en wist tot dusver alle vier de duels te winnen!
  • Wittenhorst 6 verloor op eigen veld nipt met 2-3 van het tiende elftal van sv Venray. Met drie punten uit vier wedstrijden staan de kameraden voorlopig op een negende plek. Zondag spelen de oranjehemden weer tegen een team van Venray: in de beker wordt dan gespeeld tegen het veertiende team.
  • Wittenhorst 7 wist op bezoek bij het zevende elftal van Sportclub Irene overtuigend te winnen: 1-4. Het betekende de tweede overwinning in drie wedstrijden en voorlopig de zesde plek.
  • Wittenhorst 8 is uit haar slof geschoten op bezoek bij het tweede elftal van Kronenberg: 0-7. Samen met SSA S.V. Lottum - GFC'33 6 gaan de kameraden met twaalf punten uit vier wedstrijden ongeslagen aan kop.
  • Wittenhorst 9 heeft op bezoek bij het vierde elftal van s.v. Oostrum een nipte 3-2 nederlaag geleden. Met zeven punten uit vier wedstrijden staan de kameraden echter keurig in de middenmoot.
  • Wittenhorst 10 wist niet te winnen van een team van Sportclub Irene: thuis werd tegen het dertiende elftal ruim verloren: 0-4. Het betekende pas de eerste nederlaag van dit nieuwe vriendenteam. Ondanks deze nederlaag staan de kameraden 'gewoon' keurig in de subtop.