Wervelend Wittenhorst overklast Minor

30 oktober 2022

Op deze laatste zondag  van oktober heeft Wittenhorst 1 op eigen veld een uitstekende indruk achtergelaten. Op het eigen sportpark Ter Horst werd overtuigend met 5-1 gewonnen van Minor uit Nuth.

Grote kansen

De intentie was meteen duidelijk: de bezoekers bij de keel grijpen en het verschil maken. De ploeg van Sjoerd van der Coelen was heer en meester op het eigen hoofdveld. De slag op het middenveld werd overtuigend gewonnen door de Horstenaren en de thuisploeg profiteerde dankbaar van de ruimte die de bezoekers weggaven achter de verdediging.

De gastheren hadden het vizier echter niet op scherp. Enkele grote kansen waren niet besteed aan de goed spelende thuisploeg. Aanvaller Joost van Rensch  miste één op één met de keeper en Jeroen Verkennis zag zijn inzet vanaf links gestopt worden door de doelman. Na goed voorbereidend werk van diezelfde Verkennis wist Bono Wijnhoven bij de tweede paal ook niet af te ronden. Enkele minuten later volgde de vierde grote kans voor de Horstenaren: na een mooie aanval wist Nick Driessen deze dot van een kans echter niet af te ronden.

Prachtige aanval

Het was zo onderhand een wonder dat de brilstand nog op het scorebord stond. De bezoekers hadden eigenlijk weinig tot niets in te brengen en de thuisploeg kon het zichzelf verwijten dat het veldoverwicht niet uitgedrukt werd in doelpunten. De vijfde kans was daarentegen wél kassa: een prachtige aanval werd afgerond door Giel Beurskens. Vijf minuten voor rust noteerde Minor haar eerste kans: een goed uitgevoerde counter werd echter niet omgezet in de gelijkmaker: de inzet belandde recht in de handen van Ravi Arts. Op slag van rust kregen de bezoekers hun grootste kans, maar een knappe inzet ging rakelings naast.

De thuisploeg vergat nog voor rust de wedstrijd te beslissen. De trekker werd niet overgehaald en de nipte voorsprong bleek tevens de ruststand.

Snelle beslissing

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Een uitstekend spelend Wittenhorst nam Minor direct weer in de houdgreep en dit resulteerde al in de tweede minuut na rust in de 2-0. Het was opnieuw Giel Beurskens die naar binnen trok en in de rechterhoek keurig afrondde. Het verzet van de groenhemden was gebroken. Tot tweemaal toe vergeten de oranjehemden echter de trekker over te halen en de wedstrijd definitief te beslissen. Het leek zo simpel: leg breed en de ander rondt af. De vertwijfeling sloeg echter toe en de kansen werden niet verzilverd.  Een tegengoal zou de spanning onnodig terug kunnen brengen. Niets is minder waar: een uitstekend samenspel, waarna Joost van Rensch en Jeroen Verkennis alleen op de keeper afgaan, wordt na een breedtepass van Van Rensch afgerond door de nummer negen: 3-0.

Vijf minuten later krijgt de flegmatieke Van Rensch loon na werken. Een sublieme steekpass van middenvelder Nick Driessen wordt door hem op waarde geschat. Hij snelt voorbij de keeper en laat de 4-0 aantekenen. Amper een minuut later noteren de bezoekers de 4-1. Dit was onnodig. Het slotakkoord volgt echter opnieuw een minuut later. Een sublieme hakbal van Van Rensch wordt door Joep Beurskens afgerond: 5-1. De score had nog verder op kunnen lopen, maar Wittenhorst wist het aantal van vijf doelpunten niet verder uit te breiden.

Minste verliespunten

De enige kritische noot van vandaag is dan ook dat er zeker meer dan vijf doelpunten hadden moeten vallen. De jonge ploeg maakte opnieuw een gretige en gedreven indruk en imponeerde met goed voetbal en mooie combinaties. Wittenhorst 1 staat op een tweede plek met twaalf punten uit vijf wedstrijden. De Horstenaren hebben de minste verliespunten, maar moeten Volharding voor zich dulden die één wedstrijd meer hebben gespeeld. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Limburgia, dat op bezoek bij Deurne haar eerste punten van het seizoen wist te pakken.

Vandaag mocht JO19-1 speler Gido van Helden zijn competitiedebuut maken voor het eerste elftal. Na zijn officiële debuut vorige week tegen Melderslo, kan hij ook zijn eerste competitieminuten noteren.

Wittenhorst 1:

Ravi Arts, Ruud Meijers (Willem Heijnen), Dion van Horne, Tom Driessen; Joep Beurskens, Nick Driessen, Mats van Biljouw (Gido van Helden), Bono Wijnhoven (Jeffrey Cuppen); Giel Beurskens, Joost van Rensch (Tom Spreeuwenberg), Jeroen Verkennis.

Wat verder opviel:

• Wittenhorst O23-1 is hard op weg naar Divisie 3. De koploper won van de enige nog overgebleven concurrent sv Someren: 3-0. Op het eigen hoofdveld was aanvaller Jelle Janssen de grote man door alle drie de doelpunten voor zijn rekening te nemen. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de voorsprong op de bezoekers opgelopen naar acht punten.
  • Wittenhorst VR1 heeft op eigen veld korte metten gemaakt met DAW Schaijk VR1: 7-2. Door deze eclatante overwinning hebben de dames negen punten uit vijf wedstrijden en staat men voorlopig keurig vierde in de 2e klasse.
  • Wittenhorst G1 is een ervaring rijker na een bijzonder bezoek aan het G-elftal van profclub Fortuna Sittard. Er werd weliswaar met 5-2 verloren, maar de ervaringen nemen de dames en heren weer mee naar de volgende wedstrijd. Met drie punten uit vier wedstrijden staan de oranjehemden voorlopig vijfde.
  • Wittenhorst 2 heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de competitie. Op bezoek bij Montagnards in Bergen werd doelpuntrijk met 3-3 gelijkgespeeld.
  • Wittenhorst 3 heeft op eigen veld een ruime nederlaag geleden tegen het tweede elftal van Meterik: 0-6. Na drie competitiewedstrijden hebben de kameraden vooralsnog één punt weten te behalen. Hopelijk volgt het eerste doelpunt snel!
  • Wittenhorst 4 won op eigen veld overtuigend met 7-2 van VCH 1. Het was de tweede overwinning van het seizoen. Jop Cox waas ni nuudig....
  • Wittenhorst 5 heeft haar eerste competitienederlaag van dit seizoen geleden. Op bezoek bij het vierde elftal van Sportclub Irene werd onnodig met 3-1 verloren. Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander het wel...Ondanks deze nederlaag doen de vrienden nog volop mee om de bovenste plekken.
  • Wittenhorst 6 heeft de eer hersteld na de ruime bekernederlaag van afgelopen weekend. Op bezoek bij het derde elftal van s.v. Oostrum werd solide met 0-2 gewonnen. Met zes punten uit vijf wedstrijden nestelen de oranjehemden zich voorlopig in de middenmoot.
  • Wittenhorst 8 dendert door in de competitie na een 5-0 overwinning op het vierde elftal van Melderslo. De nog ongeslagen koploper rijgt de doelpunten aaneen en kan leunen op een stabiele defensie. Ga zo door!
  • Wittenhorst 10 verloor op bezoek bij SSA S.V. Lottum - GFC'33 8 spectaculair met 4-3. Met zeven punten uit vijf wedstrijden nestelt ons nieuwste vriendenteam zich keurig in de middenmoot.