Wittenhorst

Zoeken | Contact

Doelpuntrijk gelijkspel Wittenhorst en Chevremont

Doelpuntrijk gelijkspel Wittenhorst en Chevremont

10 april 2022

Tegen Chevremont zijn het meestal spectaculaire wedstrijden, waarom dan nu niet. Inderdaad tot aan de laatste minuut kregen de supporters waar voor hun geld. De thuisclub aasde vanaf het begin op het bereiken van de periodetitel. Met deze felheid moest Giel Beurskens bijna met een flinke charge wegens een blessure het veld verlaten. 

Wittenhorst moest toch toestaan dat Chevremont in de 3e min.  op voorsprong kwam. Een ongelukkige situatie via Bart Zanders leverde de thuisclub een penalty op. Brian Jacobs was de succesvolle killer: 1-0. 

De oranjemannen herstelden zich prima. Eensgezind ging men richting het vijandelijke doel. Nick Driessen stoomde op en tegen zijn keiharde knal was doelman Twan Roex niet opgewassen (1-1). Deze doelman kwam later nog volop in beeld. Dezelfde Nick had vlak voor de pauze eenzelfde poging in gedachte. Het scheelde niet veel. Het was jammer dat de thuisclub weer op voorsprong kwam. In een wirwar van spelers kon Roy Bejas al koppend de 2-1 op het scorebord brengen.

Na de pauze ging Wittenhorst door met aanvallen; dit leverde de ploeg in de 55e min. Een penalty op. Jeroen Verkennis bleef overeind en maakte de 2-2. 
Een actie van Giel Beurskens leverde geen resultaat op, het schot ging net naast. Chevremont nam in deze fase het heft in handen. Doelman Roel van Rens moest handelend optreden. Hij voorkwam hiermee een achterstand. Een snelle aanval in de 70e min. bracht Chevremont succes op. Tim Blattler stond op de juiste plaats en kon makkelijk de 3-2 binnenschieten. Een domper wel.

Met een goed slot probeerde Wittenhorst alsnog een verdiend punt binnen te halen. Eerst moest de ploeg nog een moeilijk moment verwerken. Roel moest op zijn hoede zijn. Vervolgens kwam er een bijzondere situatie  voor Wittenhorst. Een mooie bal op Jeroen was voor de doelman Roex een fataal moment. De inzet werd voor het strafschopgebied gekeerd. Dus een povere vrije trap en een rode kaart. Deze redding had naderhand wel positieve consequenties. Geen 3-3. Wittenhorst stond dus nog steeds ongelukkig achter. 

Chevremont moest in deze fase toestaan dat een tweede speler, Luc Roex (een broer van de doelman), ook de rode kaart kreeg. Een opmerkelijk moment.

De gerechtigheid kwam er toch nog voor Wittenhorst. Uit een alles of niets actie ging Nick Driessen op avontuur. Het schot was voor de nieuwe doelman te machtig. Het verdiende lot kwam er dus toch: 3-3. Eén doelpunt kwam Wittenhorst tekort voor de tweede periodetitel. Wittenhorst behaalde collectief een schitterend resultaat. De titel gaat nu naar Chevremont.

Wittenhorst 1:

Roel van Rens, Dion van Horne, Bart Zanders, Tom Driessen; Joep Beurskens, Nick Driessen, Mats van Biljouw, Bono Wijnhoven; Giel Beurskens, Joost van Rensch (Niek van der Sterren), Jeroen Verkennis. 

Speciale vermelding voor eerstejaars JO19-1 speler Tom Driessen, die vandaag voor de eerste keer in de basis startte voor Wittenhorst 1. Tom, proficiat met deze mooie mijlpaal! 

Wittenhorst 2 heeft een verdienstelijk gelijkspel behaald bij het hooggeplaatste HVCH. Met Pim van Schendelen en Omar Katolo van de JO19-1 in de basis, konden de oranjemannen voor rust goed partij bieden. Omar en Haris Morris Bangura hadden zelfs mogelijkheden om de 0-1 te scoren. Helaas moest trainer Richard Kleuskens voor rust al tweemaal wisselen; Mick Claessen en Charlie Schatorie konden niet verder spelen waardoor alle wisselmogelijkheden al verbruikt waren. Michel Hegger en Koen Jenniskens vielen echter uitstekend in. Uiteindelijk werd met veel inzet een puntje mee naar Horst genomen. Het probleem blijft dat Wittenhorst 2 moeilijk tot scoren komt. Door het verlies van Deurne is ons tweede elftal weer weg van de onderste plek. Komende week zijn de oranjehemden vrij. De week daarna liggen er op eigen veld kansen tegen NWC 2 om de aansluiting naar een plek te bewerkstelligen die rechtstreekse handhaving biedt. O19-1 mannen; bedankt voor jullie geweldige bijdrage!

Wat verder opviel:

  • Wittenhorst VR1 heeft op eigen veld een knappe prestatie geleverd door nummer twee Beerse Boys op een 2-2 gelijkspel te houden. Beide doelpunten kwamen op naam van Carin Vissers. De dames bevinden zich keurig in de middenmoot met een voorlopige zesde plaats. Over twee weken volgt de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen, dat op een vierde plaats staat.
  • Wittenhorst 3 dendert door. Op eigen veld werd er verdienstelijk met 2-1 gewonnen van Venlosche Boys 4, waardoor er voor de achtste keer op een rij niet werd verloren. Door deze prachtige reeks bevinden de kameraden zich dan ook bovenaan in de subtop. 
  • Wittenhorst 5 was op eigen veld niet opgewassen tegen het derde elftal van Melderslo: 0-2. Gezien de stand geen schande: ons vijfde elftal staat op dit moment voorlaatste, waar de bezoekers meedoen om het kampioenschap. Aankomende week wacht er opnieuw een zware kluif: op 2e paasdag is nummer drie VVV '03 de tegenstander. 
  • Wittenhorst 6 heeft in de derby op bezoek bij Hegelsom 4 keurig met 0-2 gewonnen. Hiermee werd de smadelijke nederlaag tegen FCV weggespoeld. De tweede plaats werd verder verstevigd en de theoretische kans op de titel in leven gehouden.
  • Wittenhorst 7 kwam op bezoek bij de ongeslagen koploper VVV '03 6 nipt tekort: 2-1. Hoewel deze nederlaag de vierde op een rij betekende, kunnen de oranjehemden terugkijken op een prima wedstrijd. Ondanks de mindere reeks bevinden de kameraden zich nog altijd op een keurige vierde plaats.
  • Wittenhorst 8 was op eigen veld niet opgewassen tegen het tweede elftal van Sporting S.T.: 0-3. Geen schande, aangezien de bezoekers gedeeld koploper zijn. Na zestien wedstrijden bevinden de Horstenaren zich op een achtste plaats.
  • Koploper Wittenhorst 9 had op eigen veld geen kind aan het vierde elftal van Sporting S.T.: 4-0. De schier ongenaakbare kameraden wonnen alweer voor de vierde keer op een rij en behouden een voorsprong van zes punten op de naaste belager (de oranjehemden hebben ook nog eens twee wedstrijden tegoed). De platte kar wordt naar horen zeggen al in de lak gezet.
  • Wittenhorst 10 boekte op bezoek bij het derde elftal van AVV America een keurige 2-4 overwinning. De ploeg van trainer John van der Sterren won alweer voor de vijfde keer op een rij en houdt zo de titeldroom in leven. Aankomende week volgt eerst een doordeweekse wedstrijd tegen het tiende elftal van Sportclub Irene, dat slechts één punt minder heeft.
  • Ook Wittenhorst 11 blijft de tegenstanders aan de zegekar binden. Op eigen veld werd het derde elftal van VVV '03 met 4-1 verslagen en dit betekende alweer de vijfde overwinning op een rij. De achterstand op koploper vvVOS lijkt te groot, maar het verdedigen van de tweede plaats is een mooi streven.