Wittenhorst

Zoeken | Contact

Oranje Leeuwin Dominique Janssen in Canada voor WK

26 mei 2015

Dominique Janssen, als speelster en aanvoerder tot en met de B1 van RKsv Wittenhorst is volop bezig met het vervolg van haar mooie voetbalcarriere. Na de stap naar SGS Essen, tussendoor “nog even” Europees Kampioen met Oranje onder 19, is Dominique momenteel in training in Canada waar ze behoort tot de Oranje Selectie van bondscoach Roger Reijners. Oranje, dat in de poulefase uitkomt tegen Nieuw Zeeland, China en gastland Canada wil in Canada eveneens deelname aan de Olympische Spelen in Rio afdwingen. Voor Dominique is dat allemaal koren op de molen: telkens weer het hoogst haalbare bereiken. Deze ambitie steekt ze ook niet onder stoelen of banken met een interview http://flowsports.nl/leeuwinthepicture-dominique-janssen/ en een leuk filmpje https://www.youtube.com/watch?v=UqAOLVhHzWA

Wittenhorst wenst Dominique heel veel succes in Canada, allereerst met het afdwingen van  een definitieve basisplaats en vervolgens met een aantal goede wedstrijden op het hoogste niveau.

Met de carriere van Dominique wordt aangetoond dat het meisjesvoetbal in Nederland momenteel  een prima ontwikkeling ondergaat. Een prachtig voorbeeld van een meisje dat op jonge leeftijd met veel plezier bij de F jes van Wittenhorst begon te voetballen en op basis van heel veel doorzettingsvermogen nu deel uit maakt van de Oranje-selectie, die voor het eerst  aan een WK deelneemt. Een prachtig voorbeeld ook voor meisjes uit Horst aan de Maas die langzamerhand steeds meer voor het voetbal kiezen. Een mooie ontwikkeling in de regio omdat we daarmee steeds meer teams in de regio krijgen die tegen elkaar kunnen uitkomen.