Wittenhorst

Zoeken | Contact

RKsv Wittenhorst Koersdag 2014 geslaagd

25 januari 2014

De jaarlijkse Koersdag van RKsv Wittenhorst was wederom een geslaagd en goed bezocht evenement.

20140125_Koersdag_Rob_Vissers.jpg

Rob Vissers, bestuurslid Technische Zaken, ging tijdens zijn opening in op de recente ontwikkelingen binnen de jeugdopleiding van RKsv Wittenhorst. Het afgelopen jaar is er veel gerealiseerd op Technisch gebied en is een prima basis gelegd voor de verdere ontwikkelingen binnen de jeugdopleiding.

20140125_Koersdag_Gunther_Wilms.jpg

Vervolgens presenteerde Mario Hofman van Talento het nieuwe Spelervolgsysteem, dat dit jaar binnen RKsv Wittenhorst werd geïntroduceerd. Een waardevol instrument voor Technische Zaken, dat de afgelopen periode op pilotbasis werd benut door een aantal teams, waaronder de C3. De jarige Gunther Wilms, trainer-coach van dit team, besprak zijn praktijkervaringen met het systeem, waarmee werd bevestigd dat Talento een welkome aanvulling is. Deze seizoenshelft zullen de selectieteams aan de slag gaan met het systeem, vanaf seizoen 2014-2015 zullen alle teams in Talento worden ondergebracht. Dit betekent dat alle trainers hun voordeel kunnen doen met deze nieuwe aanpak. Dit is van belang omdat daarmee de ontwikkeling van alle jeugdspelers goed in kaart gebracht wordt en ook tijdens de voetbalcarriere bij RKsv Wittenhorst actueel blijft.  

20140125_Koersdag_Roger_Bonaerts_VVV.jpg

Hoofd Opleiding Roger Bongaerts van VVV ging vervolgens in op de ontwikkelingen ten aanzien van de Partner Clubs van VVV en besprak inhoudelijk de wijze waarop de strategische samenwerking tussen RKsv Wittenhorst en VVV meer inhoud zal krijgen. VVV heeft een vernieuwde samenwerkingsfilosofie ontwikkeld, die er toe leidt dat weliswaar met minder amateurclubs samengewerkt zal gaan worden, maar dat de samenwerkingsverbanden, o.a. met RKsv Wittenhorst,  wel geïntensiveerd zullen worden op het gebied van opleiding en ontwikkeling. 

20140125_Koersdag_trainingsvoorbeeld.jpg

Deze presentatie kreeg een vervolg op de velden, waar Roger Bongaerts, Hoofd Opleiding VVV, en Richard Kleuskens, Hoofd Jeugdopleiding van RKsv Wittenhorst, een interessante uitleg gaven over een aantal trainingsfacetten ten aanzien van drie verschillende leeftijdscategorieën. 

20140125_Koersdag_bedankje.jpg

De Koersdag, die zoals gebruikelijk uitstekend werd verzorgd door Riet en haar team, werd afgesloten met een lunch, waarna de bezoekers weer huiswaarts gingen.