Wittenhorst

Zoeken | Contact

Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek: Wendy van Otterdijk

Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek: Wendy van Otterdijk

8 juli 2024

In de laatste editie van dit seizoen staat Wendy van Otterdijk (rechts op de foto) centraal in de Vrijwillige(r) Vraag(t)-rubriek. Wendy is binnen onze vereniging actief als vrijwilliger bij de activiteitencommissie jeugd. Wendy werd eerder door Katja Cox genomineerd voor de ‘Vrijwillige(r ) Vraag(t) Rubriek’. Benieuwd wat Wendy's mooiste moment tot nu toe is als vrijwilliger? Lees dan snel verder! 

Warming-up

  • Naam:  Wendy Driessen- van Otterdijk
  • Leeftijd: 43
  • Vrijwilligersfunctie(s):  vrijwilliger binnen de Activiteitencommissie jeugd
  • Actief als vrijwilliger sinds: september 2023

1. Wat houdt jouw vrijwilligersfunctie precies in? 
We verzorgen voor de jongens en meiden in de jeugd leuke activiteiten zoals: de Berkeldag, Schaatsen, Speurtocht en de Pietentraining. Er is meer dan alleen samen voetballen, op deze manier leer je je teamgenoten ook op een andere manier kennen. 

2. Waarom ben je gestart als vrijwilliger?  
Ik ben begonnen als vrijwilliger toen de oudste lid werd van Wittenhorst. Ik heb toen 2 jaar training gegeven en op zaterdag de wedstrijden gecoacht. Toen ben ik er vanwege onregelmatig werken mee gestopt. Afgelopen september heb ik de draad weer opgepakt, alleen niet meer als trainster. De eerste maanden was ik actief binnen de Vrijwilligerscommissie en nu dus binnen de Activiteitencommissie jeugd.

3. Wat levert vrijwilliger zijn van Wittenhorst jou op?  
Energie en betrokkenheid.

4. Hoe zou jij Wittenhorst in drie woorden omschrijven? 
Een gezellige familie.

5. Zijn er zaken die jij als vrijwilliger graag anders zou zien? 
Er is altijd wel ergens binnen Wittenhorst een juist plekje voor je om iets te kunnen betekenen. Dit is niet alleen op het veld….. Dit schrikt soms mensen nog af! 

6. Wat is het mooiste moment dat jij als vrijwilliger hebt meegemaakt? 
De optocht afgelopen jaar…… Ik vond het geweldig om dit mee te mogen organiseren en er een feestje van te maken. 

7. Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik werk op een kinderdagverblijf als pedagogische medewerker. De kinderen bij mij op de groep zijn 0 tot 4  jaar.

8. Waar houd jij je, naast je rol als vrijwilliger, graag mee bezig in je vrije tijd? 
In mijn vrije tijd doe ik aan bootcamp. En ben ik veel te vinden als supporter langs de lijn. Aangezien tegenwoordig alle drie onze jongens voetballen….

9. Wat weten heel weinig mensen over jou, maar wil je best met ze delen? 
Dat ik geen fan ben van…….de kip en de haan bij Wittenhorst. Ik ben hier echt bang voor!!!

Onderdeel van de 'Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek is dat, naast het nomineren van de volgende vrijwilliger, er ook een nieuwe vraag toegevoegd wordt aan de rubriek. Daarmee krijgt de vrijwilliger de mogelijkheid om zijn of haar opvolger van deze rubriek een vraag te laten beantwoorden waar de vrijwilliger van deze editie heel erg benieuwd naar is. 

10. Wendy, van Katja Cox (die aan bod kwam in de vorige editie), kreeg jij de volgende bonusvraag: Wendy, je eerste seizoen als lid van de vrijwilligerscommissie was je onder andere betrokken bij de attenties voor de vrijwilligers, maar ook bij de receptie van Prins Bart en de optochtdeelname. Hoe ga je je eigen ervaringen als vrijwilliger afgelopen seizoen inzetten voor je taken binnen de vrijwilligerscommissie?
Ik ben er achter gekomen tijdens het organiseren van de optocht dat de vrijwilligerscommissie niet de juiste plek was. Ik kon daar mijn ei niet genoeg kwijt. Ik heb daarom ook de overstap gemaakt van de vrijwilligerscommissie naar de activiteitencommissie. Ik ben een doener en zo kan ik mijn creativiteit meer kwijt. Zo zie je maar hoe het kan lopen. 


11. Aan wie leg jij de volgende reeks met vragen voor? 
Martijn Kanters

12. Wendy, welke bonusvraag zou jij graag voorleggen aan Martijn? 
Wat zijn je persoonlijke sterke eigenschappen, die ook weer goed van pas komen voor jou (en Wittenhorst) als vrijwilliger?