Wittenhorst 1 wint uitduel bij Limburgia

8 mei 2022

Wittenhorst 1 heeft de 3e positie in de 1e klasse weer opgeëist na een overwinning op bezoek bij BSV Limburgia/Kamerland. Waar de concurrenten Chevremont, Venlosche Boys, Geldrop én Deurne punten verspeelden, maakte de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen hier dus dankbaar gebruik van. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is de achterstand op nummer twee Chevremont slechts twee punten, waar de onderlinge verschillen tot aan Deurne (6e) ook miniem zijn. Leuk feitje: aankomende donderdagavond speelt de complete top-zes tegen elkaar.

En nu naar de wedstrijd. Sjoerd van der Coelen stuurde de volgende 11 de spreekwoordelijke wei in:

Ravi Arts, Dion van Horne, Bart Zanders, Ruud Meijers; Joep Beurskens, Sven van Ooijen, Tom Driessen, Jeffrey Cuppen (Bono Wijnhoven); Nick Driessen, Joost van Rensch, Niek van der Sterren.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de oranjehemden de betere van de twee. Hoewel beide ploegen geen grote kansen wisten te creëren, hadden de Horstenaren de wedstrijd onder controle. Een aantal keer dreigden de bezoekers gevaar te stichten voor het vijandelijke doel, ware het niet dat de laatste pass niet aankwam. Na rust probeerde de thuisploeg, onder leiding van Jan van Dijk, uit een ander vaatje te tappen en ging men één op één spelen: de speelwijze van de ploeg uit Horst werd als het ware gekopieerd. In de 68e minuut kwam daar de bevrijdende goal van Horster kant: een corner van aanvaller Joost van Rensch werd bij de tweede paal binnengetikt door middenvelder Nick Driessen, die andermaal liet zien over een neusje voor de goal te beschikken.

Vervolgens veranderde het spelbeeld: Wittenhorst kwam zowaar onder druk te staan, maar ook dit keer gaf de ploeg van aanvoerder Bart Zanders geen duimbreedte toe. Het lukte de gastheren maar niet om kansen te creëren. De ploeg van coach Van der Coelen verzuimde vervolgens om de score te verdubbelen; enkele counters kwamen niet helemaal uit de verf. Na dik negentig minuten blies de scheidsrechter op zijn fluitje en Wittenhorst heroverde de 3e plaats en wist dit seizoen als eerste (!) ploeg te winnen op bezoek bij Limburgia. Een stabiele en verdiende twaalfde overwinning. Chapeau.

Wittenhorst 2 verloor vandaag op eigen veld met 1-4 van het tweede elftal van Volharding. De uitslag doet wellicht denken dat de ploeg van trainer Richard Kleuskens kansloos was tegen de hooggeplaatste Brabanders. Niets was minder waar, want de thuisploeg was grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig. In de blessuretijd van de eerste helft straften de bezoekers slordig balverlies genadeloos af, waar de oranjehemden zelf enkele mogelijkheden niet goed uitspeelden. In de tweede helft zagen de toeschouwers wederom een gelijkwaardige wedstrijd waarin de gastheren goed 'stonden'. Tot de 60e minuut, waarin de bezoekers meedogenloos zijn in de omschakeling en zo de 0-2 lieten noteren. Toch bleven de Horstenaren erin geloven en in de 68e min. kreeg men via Aliyo Katolo loon naar werken: 1-2.

Vervolgens werd ons tweede elftal te ongeduldig in de opbouw. In de 84e min. valt de beslissing als na balverlies een diepe bal in buitenspelsituatie knap wordt afgerond. Een cruciaal moment in de wedstrijd. Dat de 1-4 nog valt in de 96e min. is 'mooi' voor de statistieken. Wederom een wedstrijd waarin meer te halen was, maar waar Wittenhorst 2 op cruciale momenten te slordig is. Als de ploeg daar lering uit trekt gaat er zeker nog een wedstrijd gewonnen worden dit seizoen.

Wat verder opviel:

• Wittenhorst VR1 heeft de (wellicht) laatste kans om nog aan te sluiten bij de top-vijf niet gegrepen. Op eigen veld bleken de gasten van SSS '18 uit Overloon met 0-3 te sterk, waardoor het gat met de winnaars steeg naar negen punten. In het restant van de competitie kunnen de dames de huidige zesde positie gaan verdedigen.
  • Het is pas 8 mei, maar de competitie zit er al op voor Wittenhorst 3. Na een goede reeks in december t/m april, waarin negen wedstrijden op een rij niet werd verloren, werden de laatste drie wedstrijden tegen hoog geklasseerde ploegen wel verloren. Wat er ook gaat gebeuren: ons derde elftal gaat de 4e klasse als zesde besluiten. Een prima prestatie.
  • Na weken zonder wedstrijd trokken de oranjehemden van het 4e richting de rode lantaarndrager SSS'18 4. Voor de tweede maal dit seizoen volledig op eigen kracht en dus zonder hulp van gastspelers. Het resultaat: een florerende gelegenheids-rechtsback Tom 'Toet' Joosten met 3 assists en een verdiende 1-6 overwinning! Volgend jaar ook deel uitmaken van dit sterrenensemble? Ze zoeken nog versterking! Meld je dan hier.
  • Wittenhorst 5 heeft vandaag concurrent Venray 6 op een 1-1 gelijkspel gehouden, waardoor de bezoekers nog altijd de rode lantaarn dragen en de oranjehemden voorlaatste staan. Twee van de laatste drie duels zijn echter de tegen de huidige top-twee, dus het wordt nog een behoorlijke kluif om dit zo te houden. Echter: de bal is rond, elf tegen elf...enfin, u kent de clichés allemaal wel.
  • In een onderling duel met 'concurrent' GFC '33 3 wist Wittenhorst 6 één punt mee terug te nemen naar Horst (2-2). Door dit gelijke spel zijn de oranjehemden nu zeker van een knappe tweede plaats in de competitie. Gefeliciteerd!
  • De mannen van Wittenhorst 8 vonden het toch weer eens een keer tijd voor een overwinning. De bezoekers van SVOC '01 hebben dit geweten: 10-0. De thuisploeg hield dus geen spaan heel van de bezoekers en heeft voorlopig de keurige achtste plaats in handen.
  • Door een doelpunt vlak voor tijd wist Wittenhorst 9 vandaag met 0-1 te winnen op bezoek bij het derde elftal van EWC '46. Door het puntenverlies van concurrenten BVV '27 en RESIA zijn de oranjehemden niet meer in te halen en zijn ze dus officieel KAMPI..........Oh nee, toch niet. De verslaggever is vandaag werkelijk platgebeld met het verzoek om ons negende elftal niet te benoemen als KAMPI (...). Aankomende zondag spelen de kameraden thuis tegen sv Venray en pas dan, en niet eerder, kan ons negende elftal kampioen worden. Kom onze titelfavoriet dus aanmoedigen en supporter ze naar de welverdiende titel!
  • In een waar spektakelstuk heeft Wittenhorst 10 vandaag met 4-4 gelijkgespeeld op bezoek bij Sportclub Irene 10. Dit gelijke spel doet verder niets af aan de titelwens, want met nog zes wedstrijden voor de boeg heeft de ploeg van trainer John van der Sterren alles in eigen hand.
  • Wittenhorst 11 heeft op eigen veld de clash om de tweede plaats nipt met 1-2 verloren van het zevende elftal van Venlosche Boys. Na zeven wedstrijden achter elkaar ongeslagen te zijn geweest, volgde dus vandaag een nederlaag. Niet getreurd: de kameraden hebben een eventuele tweede plaats in de einstand nog altijd in eigen hand.