Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst 2 net geen promotie

9 juni 2014

De finale om een plaats naar de reserve hoofdklasse tussen de reserveteams van Deurne en Wittenhorst is voor de Horstenaren wat ongelukkig verlopen. 

Op het sportpark van sv Venray was het een gezellige drukte. Er waren van beide partijen veel bezoekers aanwezig. De beginfase was voor de Brabanders. Echter er vielen weinig of geen kansen zodat Wittenhorst content mocht zijn met een 0-0 ruststand. Na de pauze werd er ondanks de hitte een vrij hoog tempo gespeeld. Wittenhorst kwam wat beter in de wedstrijd, maar uit een onverwachte situatie kon de snelle rechtsbuiten zich meester van de bal maken en beheerst de bal over doelman Yannick Vullingss schieten en de stand op 1-0 kon brengen.

Wittenhorst moest even bijkomen van deze tegenvaller, maar herstelde zich keurig. Het probeerde de gelijkmaker te forceren. Het leek te lukken toen Rob Joosten met een kopbal van dichtbij de paal trof. Geen 1-1. Voetbal blijft vaak onvoorspelbaar. Uit de directe uitval scoorde Deurne zelfs de 2-0. De alles-of-nietspoging werd dus niets. Heel jammer.

De slotfase was zeer hectisch. Zeker toen Wittenhorst met een kopbal de aansluitingstreffer produceerde. Het was voor sommige Deurne-spelers iets teveel van het goede. Binnen enkele minuten konden twee spelers van Deurne inrukken. Uit deze numerieke meerderheid zette Wittenhorst nog een keer vol aan. De tijd die reste was evenwel tekort om Deurne nog te verrassen. Het laatste fluitsignaal kwam dus te vroeg voor Wittenhorst. Geen promotie dus! maar de mannen van trainer Math Joosten kunnen met een goed gevoel terugkijken op een mooie competitie. Deurne wensen we proficiat met de promotie.