Wittenhorst

Zoeken | Contact

Vitaal Meedoen: weer een leven vol nieuwe energie, meer zelfvertrouwen en nieuwe kansen?

logo-vitaal-meedoen-kleur-zonder-rand.png

Welkom op de pagina van Vitaal Meedoen! Op deze pagina vind je alle informatie over vitaal Meedoen. Vitaal Meedoen is een samenwerking tussen sportvereniging Wittenhorst en de gemeente Horst aan de Maas. Dit programma biedt alle inwoners van Horst aan de Maas de unieke mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, gezonder te leven en het toekomstperspectief te verbreden. Van sportieve activiteiten tot waardevolle workshops: er is voor ieder wat wils. Meedoen is helemaal gratis; lees dus snel verder!


Wat houdt Vitaal Meedoen in?

Vitaal Meedoen is een programma waarbij deelnemers vanuit verschillende doelgroepen in de gemeente Horst aan de Maas werken aan hun vitaliteit, sociaal netwerk en arbeidskansen. Dit gebeurt in een jaarrond programma, door drie tot vier keer per week deel te nemen aan sport-, beweeg- en participatieactiviteiten. Denk hierbij aan het meedoen aan teamsporten, maken van wandelingen, bezoeken van bedrijven en het volgen van workshops. Deze talrijke workshops zijn er onder meer op het gebied van voeding, leefstijl, beweging, werk en vrije tijd. Op die manier werken deelnemers aan hun persoonlijke, sociale en maatschappelijke groei. Dit bevordert hun kansen op de arbeidsmarkt, maar ook het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van de deelnemers groeien. Het aanbod is persoonlijk, vanuit de verschillende kanten van Positieve Gezondheid.

Vitaal Meedoen vindt plaats op maandagmiddag (13.00 - 15.30 uur), dinsdagochtend (9.00 - 12.00 uur) en donderdagochtend (9.00 - 12.00 uur). Het 'thuishonk' van Vitaal Meedoen is het sportpark van Wittenhorst. 

Wethouder Bouten: "Wij vinden het belangrijk dat iedereen die echt mee kan doen ook meedoet"

Roy Bouten, wethouder van de gemeente Horst aan de Maas, verwoordt de kernboodschap als volgt: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen die echt mee kan doen en ook echt meedoet. Het verbetert je sociale netwerk. Zorgt ervoor dat je gezonder bent. En maakt dat je kansen op de arbeidsmarkt groeit. Met Vitaal Meedoen zorgen we samen met Wittenhorst dat inwoners waarvoor meedoen niet vanzelfsprekend is bij die stap worden geholpen.”

Iets voor jou? 

Ben jij klaar om de beste versie van jezelf te ontdekken en een stap verder te komen? Meld je aan - via info@vitaalmeedoen.nl of vul hieronder het contactformulier in - en maak van elke dag een kans om vitaal mee te blijven doen! Na het aanmelden via de mail of het invullen van het contactformulier word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Deelname aan Vitaal Meedoen is helemaal gratis!