Wittenhorst

Zoeken | Contact

Bart Joosten blikt namens bestuur terug op 2022

Bart Joosten blikt namens bestuur terug op 2022

29 december 2022

Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en overige sportvrienden,

Nog een paar dagen en dan zit 2022 er weer op. Een bewogen jaar met ups en downs, maar gelukkig ook weer een normaal jaar. Want sinds januari 2022 werden de coronamaatregelen overboord gegooid en kon er dit jaar gelukkig weer als vanouds gevoetbald worden. Voordat we allemaal het nieuwe jaar ingaan willen we samen met jullie kort terugblikken op het afgelopen jaar.

Het jaar dat begon met een aantal nieuwe leden voor de vrijwilligerscommissie. Een commissie die het afgelopen jaar hard gewerkt heeft aan het updaten van ons vrijwilligersbeleid. Maar ook praktisch aan de slag is gegaan. Niet alleen het binnenhalen van vrijwilligers vinden we erg belangrijk, maar ook het begeleiden, behouden en belonen zijn onderdeel van dit nieuwe beleid. We willen weten wat onze vrijwilligers belangrijk vinden en waar we aan moeten werken als club om het goed te doen voor iedereen. Daar waar verbeterpunten zijn horen we dit graag en pakken we dit graag op.

"Niet alleen het binnenhalen van vrijwilligers vinden we erg belangrijk, maar ook het begeleiden, behouden en belonen"

Ook werd er gestart met de opknapbeurt van de kantine. Na diverse werkzaamheden, werd dit project in de zomer afgerond en jullie hebben het resultaat allemaal kunnen zien. Een prachtige kantine in de clubkleuren oranje-zwart, nieuw meubilair, eigen foto’s en binnenkort ook onze eigen kernwaarden aan de muur. Kernwaarden waar we trots op zijn en samen met onze leden vastgesteld hebben: Trots, Sportief, Vertrouwen, Samenwerken, Betrokken en Vooruitstrevend.

Iedereen dank voor zijn input bij beide projecten, hiermee hopen we het Wittenhorst-gevoel en de betrokkenheid nog meer te vergroten op ons sportpark. 

Naast mooie ontwikkelingen kregen we in het begin van het jaar ook te maken met tegenslagen. We weten het allemaal nog als de dag van gisteren dat Guus Janssen overleed. Een zwarte dag voor iedereen die Guus op welke manier dan ook kende, een zwarte dag voor Horst aan de maas en ook Wittenhorst. Ondanks het grote verdriet is het mooi om te zien hoe we dit als club met vele mensen oppakken en ons oranje-zwarte hart laten spreken. Tijdens de stille tocht, het afscheid, de erewedstrijd of gewoon door er voor elkaar te zijn. Afgelopen november hebben we op het sportpark nog een Amerikaanse Eik geplant ter nagedachtenis aan Guus en hier komt ook nog een mooi bankje bij te staan. Dank aan allen voor elke manier van hulp en betrokkenheid. Naast Guus zijn ons dit jaar nog meer dierbare leden ontvallen: Ben Wijnands, Pieter in ‘t Zandt, Gerd van Rensch, Jos Jakobs en Jan Hesen hun inzet en wat ze voor de club betekend hebben mogen we zeker niet vergeten. 

"Van Tilburg Energie Design, Energa en Raedts B.V. zijn onze drie nieuwe hoofdsponsoren voor de komende drie seizoenen"

In maart werd bekend gemaakt dat er een nieuwe hoofdsponsor zou komen die zich op dat moment nog VERscholen hield, zoals de naam die op het shirt kwam te staan. Tijdens de sponsoravond in september werden de namen achter dit concept bekend gemaakt. Van Tilburg Energie Design, Energa en Raedts B.V. zijn onze drie nieuwe hoofdsponsoren voor de komende drie seizoenen. Zij willen naast hun sponsorschap onder de naam VERscholen de jeugd kennis laten maken met de technieksector en alles laten zien wat hierin te halen valt. Een mooie samenwerking en ongetwijfeld voor alle partijen een win-win situatie.

Sportief gezien was afgelopen jaar een prima jaar. Ons vaandelteam Wittenhorst 1 behaalde afgelopen seizoen een prachtige tweede plek in de 1e klasse, maar liet de kans op promotie liggen in de nacompetitie. Momenteel staan ze bovenaan en zijn ze ‘Herbstmeister’. Na de winterstop moeten ze er weer staan en kunnen ze laten zien of ze klaar zijn voor nog meer spektakel, zoals in de eerste seizoenshelft geregeld het geval was. 

Dit jaar hebben we ook voor het eerst een O23-team. Een mooie stap voor het prestatieve voetbal. Afgelopen november wist dit team kampioen te worden in de 4e divisie en hierdoor mogen ze na de winter uitkomen in de 3e divisie, waar ze qua niveau thuishoren. 

"Afgelopen november wist dit team kampioen te worden in de 4e divisie en hierdoor mogen ze na de winter uitkomen in de 3e divisie, waar ze qua niveau thuishoren."

Ons dameselftal onder leiding van de nieuwe trainer Richard van Cleef, speelt momenteel ook mooi voetbal en doet netjes mee om de bovenste plaatsen. Natuurlijk willen we ook zeker de prestaties van alle overige seniorenteams en jeugdteams niet vergeten! Echter door de nieuwe competitie opzet en overgang naar het fase-model van de KNVB, zijn de competities korter en speelt iedereen sneller op het niveau waar ze thuis horen. Hierdoor hebben we ook te maken met meer kampioenschappen. Iets dat voor deze terugblik niet bij te houden is. We besteden hier wel voldoende aandacht aan tijdens de momenten waarop het kampioenschap binnengehaald is.

Naast prestatie is er ook ruimte en tijd genoeg voor ontspanning en leuke dingen. We merken dat veel teams meer en graag naar de kantine komen. Een goede sfeer en gezellige derde helft vinden we erg belangrijk. Zo was er, dankzij afgelastingen door corona eerder, maar liefst twee keer een drukbezochte editie van de voetbalquiz. Daarnaast heeft onze activiteitencommissie het afgelopen jaar ook weer voor wat extra vertier gezorgd: seizoensafsluiting, seizoensopening, kelderklasse toernooi, Duitse avond, en geregeld een DJ in de kantine voor wat extra sfeer. Maar ook de jeugdactiviteiten zoals spellendag, vossenjacht, dartavond, etc. mogen we niet te vergeten. Alles om de sfeer en derde helft te bevorderen. Natuurlijk staan zij ook open voor teams of mensen die een leuk initiatief hebben voor een extra activiteit.

"Een goede sfeer en gezellige derde helft vinden we erg belangrijk"

Afgelopen weken hebben jullie flink sportplaatjes kunnen sparen van alle leden, teams en commissies van Wittenhorst. Een gave actie waarmee we Wittenhorst weer eens op een andere leuke manier op de kaart zetten. Dank aan Albert Heijn Horst en onze communicatiecommissie voor het mede mogelijk maken van deze actie.

In november werden er diverse leden en vrijwilligers van Wittenhorst genomineerd voor de sportwaarderingsprijs. Ger Hesen behoorde zelfs tot de vijf finalisten en de vriendengroep van Guus Janssen won hierbij de publieksprijs. Voor ons als bestuur is iedereen die vrijwillig voor de vereniging zijn steentje bijdraagt en het mede mogelijk maakt dat we lekker kunnen sporten een absolute held! Via deze weg willen we alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet in het jaar 2022!

Wij zijn overigens altijd op zoek naar mensen die, buiten zelf sporten, iets willen doen voor de club. Laten we samen om ons heen blijven kijken om te zorgen dat we komend jaar ook ons gehele kader en vrijwilligerstaken weer ingevuld krijgen. Extra handjes zijn altijd welkom!

"Voor ons als bestuur is iedereen die vrijwillig voor de vereniging zijn steentje bijdraagt en het mede mogelijk maakt dat we lekker kunnen sporten een absolute held!"

Ook onze sponsoren zijn we dit jaar zeer dankbaar. Na een aantal moeilijke coronajaren voor diverse bedrijven, zijn we erg blij dat veel sponsoren trouw blijven aan onze club. Gelukkig hebben onze businessclubleden ook weer een aantal activiteiten kunnen doen zoals: bezoek KNVB-campus, bezoek aan de Tweede Kamer, bezoek Poels Wonen & Slapen. Dank voor jullie bijdragen en vertrouwen in onze club het afgelopen jaar.

Als bestuur hebben we dit jaar ook een hele verandering doorgemaakt. Veel nieuwe gezichten zijn erbij gekomen en anderen hebben we uitgezwaaid. Via deze weg nogmaals dank aan de oud-bestuursleden voor hun inzet de afgelopen jaren. Het nieuwe bestuur boekt progressie, diverse zaken worden positief opgepakt en er ontstaan leuke en nieuwe ideeën. We kijken uit naar 2023 en alle mooie prestatieve en maatschappelijke uitdagingen die het met zich mee gaat brengen. 

Maar voor het zover is gaan we even een paar dagen genieten samen met familie en vrienden en proosten we op een mooi, gezond, en gelukkig voetbaljaar!

Hopelijk zien we jullie allemaal tijdens onze nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl op zaterdag 7 januari 18:00 in de kantine, waar we samen het glas willen heffen op weer een fantastisch jaar!

Namens het bestuur nog fijne dagen gewenst en ‘enne gojje roetsj’!

Bart Joosten 
Voorzitter