Wittenhorst

Zoeken | Contact

Giel, Gijs en Tim winnen darttoernooi

Giel, Gijs en Tim winnen darttoernooi

28 december 2022

Na drie jaar was het op dinsdagavond 27 december eindelijk weer zover. Het jaarlijkse darttoernooi voor de JO23, JO19 en JO17 vond weer plaats. Rond half 8 druppelden de Barneys en Van Gerwens in spé binnen. Nog voordat de eerste officiële pijl op het bord werd afgevuurd, begonnen enkele fanatiekelingen alvast aan de warming-up op één van de vier borden in de kantine.

Nadat Geert de opzet van de avond had uitgelegd, barstte het dartspektakel los. De zestien teams moesten in de poulefase de cijfers 16 tot en met 20 alle drie keer gooien. Dat lukte met wisselend succes, waarbij de platen achter het bord vaak geen overbodige luxe waren. Na de poulefase volgden de kruisfinales, waarna er vanaf de kwartfinale vanaf 301 (en later 501) naar nul werd gegooid. Om ervoor te zorgen dat de avond op een schappelijke tijd eindigde, werd er (behalve in de finale) voor gekozen om single uit te gooien.

Uiteindelijk ging de finale tussen enerzijds Giel Spreuwenberg, Gijs Christiaens en Tim Faber (spelers van de JO19-1) en anderzijds Koen Spreeuwenberg en Sid Lemmen (trainers van de JO17-2). Waar Barney en Peter Wright het op dezelfde avond lieten afweten, wist Gijs uiteindelijk wel de beslissende dubbel zeven te vinden, waardoor zijn team het toernooi won. Niet veel later ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts. Dank aan de activiteitencommissie voor het organiseren van deze fraaie avond; een mooi jaarlijks terugkomend evenement.