Wittenhorst

Zoeken | Contact

Bondscoach Roger Reijners plaatst Dominique Janssen op de stand bye lijst voor EK Vrouwen

1 juni 2013

Dominique Janssen is door bondscoach Rogier Reijners op de stand bye lijst geplaatst voor de voorlopige selectie voor het EK Vrouwen in juli in Zweden. De voorlopige selectie telt 31 namen en een stand bye lijst van 9 dames.  De selectie staat o.a. vermeld op: http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/16022/voorlopige-ek-selectie-vrouwen

Dominique, dit jaar nog speelster van RKsv Wittenhorst B1,  is reeds een vaste waarde voor het Nederlands Vrouwenelftal onder 19 en speelde met dit team in april al de kwalificatiewedstrijden voor het EK voor vrouwen onder 19. Met de plaatsing op de stand bye lijst van het A-team is ze weer een stapje dichter bij de top van het Nederlandse Vrouwenvoetbal gekomen. Hoewel haar kans op daadwerkelijke deelname aan het EK klein is, andere speelsters moeten geblesseerd raken om alsnog te worden opgeroepen, betekent dit dat Dominique als jong talent tijdens de recente  kennismakingsstage bij het Nederlands Vrouwenelftal een goede indruk moet hebben achtergelaten. Dominique tekende recent een profcontract bij SGS Essen in Duitsland, waarmee zij komende seizoen in een van de sterkste Europese voetbalcompetities zal uitkomen.

Op de vraag wat zij van deze stap vindt, reageert Dominique nuchter: "De kans is klein dat ik word opgeroepen. Het is een teken dat ik op de goede weg ben en dat ze me in de gaten houden, reden te meer om komend seizoen in Essen te gaan knallen. Maar het is wel super  gaaf natuurlijk".