Wittenhorst

Zoeken | Contact

De spelregelvraag van april

24 april 2013

Spelregelvraag van de maand April

Als een speler, zonder zijn aanloop te onderbreken, een strafschop achterwaarts en met de hak van zijn voet in het doel trapt, dan moet de scheidsrechter:

  1. De strafschop over laten nemen.
  2. De speler een gele kaart tonen en de strafschop over laten nemen.
  3. De speler een gele kaart tonen en een indirecte vrije schop toekennen aan de tegenpartij op de plaats van de strafschopstip.
  4. Een doelpunt toekennen.

Vraag en antwoord van de maand Maart

Een speler staat met een bidon in de hand naast het doel van zijn team en buiten het speelveld om daar verzorgd te worden. Vanaf die plaats en terwijl het spel gaande is, gooit die speler de bidon hard naar een tegenstander die in het strafschopgebied staat.

Wat beslist de scheidsrechter, nadat hij hiervoor het spel heeft onderbroken?

  1. Hij toont de speler een rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats waar de tegenstander stond.
  2. Hij toont de speler een rode kaart en hervat het spel met een strafschop.
  3. Hij toont de speler een gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de tegenstander stond.
  4. Hij toont de speler een gele kaart en hervat het spel met een strafschop.

 

Toelichting juiste antwoord 2:

In regel 12 is vastgelegd dat als een speler buiten het speelveld is en hij een voorwerp met buitensporige inzet gooit naar een tegenstander die zich binnen het strafschopgebied van die speler bevindt, de scheidsrechter het spel moet hervatten met een strafschop en de speler een rode kaart moet tonen. Een rode kaart is uiteraard ook van toepassing als het gooien door een wisselspeler of gewisselde speler gebeurt, dan is de spelhervatting een indirecte vrije schop vanaf de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.