Wittenhorst

| Contact

Debuut Mats van Biljouw symbool voor vernieuwing

5 september 2021

Voor de lokale voetballiefhebber viel er zondagmiddag 5 september op sportpark Ter Horst genoeg te beleven. Op het hoofdveld van sportpark Ter Horst werd temeer duidelijk dat de jeugdopleiding van Wittenhorst de afgelopen jaren puik werk heeft afgeleverd. Tweedeklasser Geusselt Sport werd met 3-0 verslagen door de manschappen van de nieuwe hoofdtrainer Sjoerd van der Coelen, die maar liefst zeven (!) zelfopgeleide jeugdspelers liet starten aan de wedstrijd tegen de Zuid-Limburgers.

Natuurlijk zijn Ruud Meijers en met name Joost van Rensch al enkele jaren belangrijke krachten voor ons eerste elftal. Dit weekend mochten ook Ravi Arts, Nick Driessen, Jeffrey Cuppen, Giel Beurskens en Bono Wijnhoven hun opwachting maken in de basiself van de Horstenaren. Alle vijf doorliepen zij de afgelopen jaren de jeugdopleiding van de oranje-zwarten en kregen ze dit weekend het vertrouwen van Van der Coelen na een goede voorbereiding. 

Het bleef niet alleen bij het opstellen van deze 'jonge honden': Ook de drie invallers Daan Driessen, Niek van der Sterren en Mats van Biljouw zijn zelf opgeleid door Wittenhorst. De achttienjarige Van Biljouw (foto, spelend in de JO17) maakte zelfs zijn officiĆ«le debuut en is dit seizoen vervroegd overgeheveld vanuit de JO19, waar hij eigenlijk nog een jaar zou mogen spelen. Dit betekent dus dat tien (!) van de veertien spelers die afgelopen zondag hun opwachting maakten, zelf zijn opgeleid op sportpark Ter Horst. 

Het begin van een nieuwe start die de komende jaren veel kansen zal bieden aan de talentvolle jeugd van RKsv Wittenhorst.