Wittenhorst

Zoeken | Contact

Dierentuin op het sportpark

Dierentuin op het sportpark

9 januari 2023

Vrijdag 6 Januari leek het wel een dierentuin op ons sportpark. Voor de jeugd van 6 t/m 11 jaar stond er heuse vossenjacht in het donker op het programma. Om 17.30 verdwenen een  Giraffe, Leeuw, Zebra, Pinguïn, Hond, Konijn, Cheeta, Luipaard, Moelbearke en de Jager op de voetbalvelden en omliggende bossen. Voordat de teams op zoek gingen naar de vossen moesten er binnen nog 2 of 3 opdrachten uitgevoerd worden. De beren- en landenkennis van onze jeugdleden bleek van een hoog niveau. Ook de verborgen dieren werd grotendeels gevonden. Daarna verspreiden de teams uitgerust met zaklampen en andere lichtgevende attributen zich over het sportpark.

vossenjacht-wittenhorst-2022-dieren-jeugd.jpeg

De jacht op de verstopte vossen

Sommige vossen waren wat actiever dan anderen. De prachtige roze Flamingo die het liefst in het water van de Kasteelse Bossen wilde vertoeven bleef toch maar binnen, zodat ze niet de hele tijd op een poot moest staan. Voor het “vangen” van  de Cheeta en het Luipaard moest men meer moeite doen. Terwijl het Konijn met zijn gele vacht makkelijker te vinden was. De Pinguïn liep te ijsberen rond het hoofdveld terwijl de Leeuw enigszins minder mobiel was. Moelbearke was op zoek naar ons vaandelteam, waarschijnlijk heeft hij ze op de Nieuwjaarsbijeenkomst wel gevonden. De Zebra stond op zijn strepen en de Giraffe had iets met kwart over zeven en ene D. Dap. De Hond hielp de Jager met zijn zoektocht naar de wolf van R.Kapje die niet op de BBQ maar uiteindelijk in de put belandde. Elke vos had een vraag over zichzelf voor de teams. Weet jij bijvoorbeeld of de pinguïns op Noordpool of Zuidpool leven?

Helaas viel de opkomst van de teams wat tegen wat echter de pret van de wel aanwezige teams niet mocht drukken. Nadat de teams alle vossen gevonden hadden wachtte in de kantine heerlijke soep en een broodje kroket/frikandel/kaas. Rond 20.00 kwam er een einde aan deze geslaagde activiteit en konden de vossen hun “tweede vacht” verwijderen. Iedereen bedankt en met name speciale dank aan de 5 Dendron-leerlingen en 2 ouders die bereid waren om hun innerlijke dier te tonen en vos te zijn.