Wittenhorst

Zoeken | Contact

Erwin en Jim winnen derde editie voetbalquiz

Erwin en Jim winnen derde editie voetbalquiz

25 april 2022

Op zaterdagavond 23 april was het dan eindelijk zo ver: de derde editie van de Wittenhorst-voetbalquiz kon eindelijk doorgaan. De organisatie was gedwongen om de voetbalquiz tot tweemaal toe uit te stellen vanwege corona. Vanaf 19.00 uur druppelden de deelnemers de kantine binnen, waarna presentatoren Antoine Driessen en Dirk Jeurissen de quiz rond 19.45 uur in gang bliezen.

In drie rondes van drie categorieën werden de deelnemers, het waren er dit jaar zo'n 80, getest op hun kennis over voetbal. Categorieën die voorbij kwamen waren onder meer Het jaar 2021, Italië, Werelddoelpunten en Rugnummers. Tijdens de eerste twee rondes moesten de deelnemers ook nog een tussenronde invullen. Namen van sportparken en Champions League-winnaars stonden daarbij centraal. Genoeg werk dus voor de nakijkcommissie in de bestuurskamer, waar zo'n tien mensen zich de gehele avond bezighielden met het nakijken van alle formulieren.

Al na de eerste ronde grepen Erwin Maas en Jim Steijvers de koppositie, die ze uiteindelijk dus niet meer uit handen zouden geven. Ook de beruchte finalevraag, waarbij de duo's zelf één van de elf vragen kozen, kon daar geen verandering meer in brengen.

Met 97,5 punten (in totaal konden er exclusief de finale vraag 124,5 punten worden behaald), wonnen Erwin en Jim. Daarmee hadden zij drie punten meer dan Jeroen Hesen en Martijn Wismans, de nummers twee. Pim Emonts en Matti Winkelmolen eindigden als derde, met 92 punten. Naast de felbegeerde wisseltrofee gingen Erwin en Jim er vandoor met twee Premium Business Tickets voor het duel tussen Fortuna Sittard en Vitesse.

Ook na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig in de kantine, waar iedereen genoot van een drankje en een hapje. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond, wil nogmaals alle vrijwilligers bedanken en verheugt zich alvast op de vierde editie!

Foto's gemaakt door Lei Schampers.