Wittenhorst

Zoeken | Contact

Het ontstaan van RKsv Wittenhorst (4)

Het ontstaan van RKsv Wittenhorst (4)

14 maart 2021

Het vorige deel sloten we af in het jaar 1939, het jaar waarin de club officieel Wittenhorst zou gaan heten. Ondanks dat de voetbalvereniging Wittenhorst dus zo laat tot stand kwam, is er vanaf 1939 tot nu veel vooruitgang geboekt. Wat is er in die ruim 80 jaar gebeurd? Laten we beginnen in de jaren ’40 en ’50. 

🏆l De mensen die in de jaren ’40 en ’50 supporter waren van Wittenhorst, zullen nog jaren nagenoten hebben van wat deze generatie liet zien. De kampioenschappen werden aaneengeregen. Tussen het jaar 1943 en 1953 eindigde ze 1x vierde, 4x tweede en 5x eerste, verdeeld over de vierde en derde klasse. Hierna was Wittenhorst jarenlang een vaste kracht in de tweede klasse. 

Spelers van deze generatie waren onder andere Teng Logtens, Frank Boekesteijn, Lei Martens, Jeu van Issum, Mart van Issum en Paul Mol. Zij schreven historie en gingen in relatief korte tijd van de vierde naar de tweede klasse. In het volgende deel zoomen we in op Paul Mol, de geboren Utrechter die succes beleefde met Wittenhorst.

Wordt vervolgd!