Wittenhorst

Zoeken | Contact

Het ontstaan van RKsv Wittenhorst (3)

Het ontstaan van RKsv Wittenhorst (3)

7 maart 2021

Zoals we in de vorige delen hebben gemerkt, is het ontstaan van een voetbalvereniging in Horst niet vanzelfsprekend gegaan. Zou het nu dan wel lukken om een vereniging op te richten die langdurig standhoudt? We sloten vorig deel af met het oprichten van het nieuwe HVC en Concordia in 1927. 

Ondanks dat de clubs een verschillend karakter hadden, is de verhouding tussen de twee altijd goed geweest. Tot het jaar 1933 was er geen noodzaak om de krachten te bundelen. Waar Concordia alleen deelnam aan de jeugdcompetitie, kwam HVC alleen uit in de seniorencompetitie. Ze waren dus geen concurrenten. 

Vanaf 1933 veranderde dit. Concordia kwam uit in de competitie van de RKLVB, en met succes. In Horst kwam steeds meer het geluid op dat de twee clubs moesten samenvoegen tot één vereniging. Onder andere Gijs Boekestijn, Thei van Heijster, Lambert van de Meerendonk en Teun Mol bemoeiden zich actief met het voetbal in Horst om zo de sport tot bloei te laten komen. 

Uiteindelijk kwam op 15 september 1936 de fusie tot stand en ontstond HSC, Horster Sport Combinatie. Drie jaar later, in 1939, zou de club officieel π‘Ύπ’Šπ’•π’•π’†π’π’‰π’π’“π’”π’• gaan heten.