Wittenhorst

| Contact

Het ontstaan van RKsv Wittenhorst (8)

24 april 2021

Na vorige keer het bijzondere jaar 1966 uitgelicht te hebben, kijken we nu naar de seizoenen die gespeeld werden eind jaren ’60 en begin jaren ’70.

Na glansrijk de titel in de derde klasse behaald te hebben in het voorgaande jaar, kwam Wittenhorst in 1967 dus weer uit in de tweede klasse. Dit duurde echter niet heel lang. Na het eerste seizoen een 8e plaats behaald te hebben, sloot de club uit Horst in 1968 de competitie af met een 12e plaats, wat degradatie betekende. Alsof het al niet erg genoeg was, verliep het jaar daarop ook niet volgens plan.

Door een moeizaam seizoen in ’69, eindigde Wittenhorst 11e. Degradatie was een feit en zo gingen ze van de tweede klasse in ’68 naar de vierde klasse in ’70. Wittenhorst had sinds het jaar 1946 niet meer in de vierde klasse gespeeld. Na drie middelmatige jaren werd in 1974 het kampioenschap behaald en ging de trots uit Horst wederom naar de derde klasse.

Wittenhorst kent dus na de succesjaren een periode van pieken en dalen. Het volgende deel zal gaan over de seizoenen van eind jaren ’70 en begin jaren ’80. Wordt vervolgd!