Wittenhorst

Zoeken | Contact

Jaarverslag 2021-2022 hoofdbestuur RKsv Wittenhorst

Jaarverslag 2021-2022 hoofdbestuur RKsv Wittenhorst

4 oktober 2022

Beste leden van RKsv Wittenhorst,

Als voorzitter van RKsv Wittenhorst mag ik namens het hoofdbestuur terugblikken op het afgelopen seizoen en kort vooruitkijken naar de toekomst. 

Na twee niet volledig gespeelde seizoenen, is het afgelopen seizoen in ieder geval weer gelukt om competities uit te spelen, ondanks dat we ook nu weer te maken hebben gehad met een Coronapauze. Ik laat de kans dan ook niet onbenut om te beginnen met een sportieve terugblik. 

Het deed ons als bestuur goed dat we weer nagenoeg wekelijks het sportpark vol hebben gehad met honderden kinderen en volwassenen die konden genieten van het voetbal. De kampioenschappen werden nog niet aan elkaar geregen, maar het plezier was weer volop aanwezig. Daar waar de verwachtingen m.b.t. ons vaandelteam Wittenhorst 1 vooraf bij sommigen laag waren, wist het talentvolle team van Sjoerd van der Coelen menigeen te verrassen en een zeer verdiende 2e plaats te behalen. Een prestatie als resultaat van een jarenlang beleid, waaraan vele mensen hun bijdrage hebben geleverd en waar we de komende jaren alleen nog maar meer plezier van zullen gaan beleven. Niet voor niets dat we Sjoerd zijn contract hebben verlengd met twee jaar. 

'De kampioenschappen werden nog niet aan elkaar geregen, maar het plezier was weer volop aanwezig'

De dames wisten het laatste seizoen van Richard Aben netjes af te sluiten in de middenmoot. Ook Richard zijn we veel dank verschuldigd, aangezien hij een jaar langer door is gegaan dan gepland omdat hij de dames en de club niet in de steek wilde laten. Dat Richard inmiddels in een andere rol nog altijd verbonden is aan Wittenhorst tekent hem als persoon én de aantrekkingskracht van onze club. 

Alle vreugde over het weer voluit kunnen sporten verdween in februari ineens naar de achtergrond toen we te maken krijgen met het dramatische nieuws over Guus Janssen en niet veel later het trieste nieuws van het overlijden van trouw lid Pieter in ’t Zandt. Als bestuur hebben we, samen met diverse vrijwilligers, ons best gedaan om Guus en ook Pieter een gedenkwaardig afscheid en eerbetoon te geven. 

Het initiatief van de vriendengroep van Guus om een jaarlijks toernooi te organiseren hebben we bijvoorbeeld dan ook volledig omarmd. Dat was een dag om nooit te vergeten, waarbij wij als bestuur onze trots en waardering uitspreken voor de jongens en meiden die dit georganiseerd hebben. Naar aanleiding van een wens van de familie van Guus zullen we op korte termijn ook een boom laten planten tussen de kunstgrasvelden, welke zullen omringen door een bankje, zodat bezoekers aan Wittenhorst nog decennia aan Guus herinnerd zullen worden.  Een zeer emotionele periode voor velen van ons, die voor altijd afgelopen seizoen zal doen blijven herinneren en die voor mij ook kenmerkend zijn voor de functie van een vereniging. 

Een seizoen waarvan ikzelf al vrij vroeg had besloten dat het mijn laatste zou worden als voorzitter. Wegens privéomstandigheden moet en wil ik vooral ook kiezen om mijn tijd anders in te delen. Een keuze ook uit verantwoordelijkheid naar de vereniging, die een voorzitter verdient die er vol voor kan gaan. In de persoon van Bart Joosten hebben we iemand gevonden die mijn volste vertrouwen heeft om dat te kunnen doen. Ikzelf ben blij dat ik nog één jaar in een bestuurlijke rol meer op de achtergrond mijn bijdrage kan blijven leveren. 

"Een keuze ook uit verantwoordelijkheid naar de vereniging, die een voorzitter verdient die er vol voor kan gaan. In de persoon van Bart Joosten hebben we iemand gevonden die mijn volste vertrouwen heeft om dat te kunnen doen"

Daar waar ik nog in het bestuur blijf, vertrekken vanavond Jeroen, Natascha, John en Joop. Allen om begrijpelijke en wisselende redenen. Wij wisten al vrij vroeg van al deze wisselingen, maar waren ook vanaf het begin vol vertrouwen dat we dit opgevuld zouden gaan krijgen. Om ruis en roddel te voorkomen, hebben we er echter bewust voor gekozen dit wel pas te communiceren, nadat we de eerste kandidaten gevonden hadden. 

Deze zoektocht heeft ook onze verwachting bevestigd: mensen zijn enthousiast over Wittenhorst en willen graag onderdeel zijn van onze club. Door op maat te kijken waar behoeftes en interesses van kandidaat-bestuursleden liggen, is er organisatorisch een invulling te vinden waar iedereen blij van wordt. Ik ben dan ook trots op de komst van Remco, Roel, Dezeree en Karlijn en weet zeker dat zij belangrijk gaan zijn voor de club. 

Wat heeft het afgelopen seizoen ons dan specifiek nog gebracht voor de komende jaren? Met dank aan een inspiratiesessie met diverse leden hebben we onze kernwaarden vast kunnen stellen: Vertrouwen, Betrokken, Vooruitstrevend, Sportief, Trots en Samenwerking. Kernwaarden waarin wij de club herkennen en die ons belangrijkste toetsingskader worden bij de keuzes die we maken. 

"Met dank aan een inspiratiesessie met diverse leden hebben we onze kernwaarden vast kunnen stellen: Vertrouwen, Betrokken, Vooruitstrevend, Sportief, Trots en Samenwerking"

Te beginnen bij het vrijwilligersbeleid. Deze is recent definitief vastgesteld, ondanks dat de vrijwilligerscommissie het afgelopen jaar al diverse goede acties op heeft gepakt, zoals het waarderen van vrijwilligers die zijn gestopt én de jaarlijkse stagemarkt bij het Dendron, met dit jaar maar liefst 73 aanmeldingen! Ook hier weer een bevestiging dat we er goed opstaan en ook de jeugd graag bij de club wil horen. 

Tot slot het mooiste waar weinig beleid op te maken is: de sfeer in de kantine. In de afgelopen twee Corona seizoenen zagen we hier al een positieve ontwikkeling in, maar dat er steeds vaker en door steeds meer mensen sfeer wordt gemaakt in de kantine is niet alleen goed voor de omzet, maar bovenal voor de onderlinge verbinding. Iets waar we als bestuur heel trots op zijn, ondanks dat de zoektocht naar voldoende kantinebezetting wel een actueel en zeer belangrijke uitdaging is. Hopelijk kunnen we ook dit met elkaar oplossen. 

"dat er steeds vaker en door steeds meer mensen sfeer wordt gemaakt in de kantine is niet alleen goed voor de omzet, maar bovenal voor de onderlinge verbinding

Vanuit mij een persoonlijke dank voor de vijf mooie Wittenhorstjaren waarin ik als voorzitter heb mogen fungeren. Ik kijk vol vertrouwen naar de tijd die voor ons ligt met het vernieuwde bestuur. Ook namens mijn collega bestuursleden een dank aan eenieder die zijn steentje afgelopen jaar bij heeft gedragen. Samen zijn we Wittenhorst! 

 

Namens bestuur RKsv Wittenhorst,

Ron van den Bekerom, voorzitter