JO19-1 verliest onnodig

14 mei 2024

Zaterdag speelde onze JO19-1 een belangrijke wedstrijd tegen Sarto in Tilburg, de nummer 4 op de ranglijst. Winst was namelijk noodzakelijk voor onze jongens om nog een kans te blijven houden op plek 1. Maar spijtig genoeg werden de punten in de laatste minuten weggegeven, ondanks het (spel)overwicht én de grootste kansen.

Beiden teams waren zaterdag niet op volle oorlogssterkte. Daarnaast waren er enkele spelers van Wittenhorst nog niet 100% wedstrijdfit. Maar daar was in de eerste helft nog weinig van te merken. Beiden teams speelden met veel inzet en er werd op de scherpst van de snede gespeeld (met respect voor elkaar).  Ons team zette, zoals vaker dit seizoen, vroeg druk en bij balbezit werd snel genoeg de blik naar voren gericht. Dit spel leverde ook 3 tot 4 goede kansen op, met als hoogtepunt een knal van Gido vanaf de 16 meter op de lat! Sarto probeerde ook veelal met een diepe bal de aanval te zoeken, maar onze 3-mans verdediging gaf weinig ruimte weg. Desondanks kreeg de tegenstander ook nog een grote kans, maar Giel redde knap.

In de tweede helft bleef Wittenhorst het initiatief houden en drukte het de tegenstander meer naar achter. Diverse kansen volgden: onze spitsen Kayeal en Gabor kwamen twee keer in een mooie scoringspositie voor de goal. Helaas leverde het geen treffer op. Hierdoor bleef Sarto ook nog in de eigen kansen geloven en werd het steeds spannender. Met nog 15 minuten te spelen kreeg ons team een terechte penalty, nadat Siemen in de 16 meter tegen een uitgestoken hand van een Sarto speler schoot. Gido knalde de bal vervolgens hard binnen en dat leverde eindelijk de verdiende voorsprong op! Maar vanaf dat moment veranderde het spelbeeld in het voordeel van de thuisploeg. Zij kwamen enkele keren via de zijkant gevaarlijk voor de Horster-goal, waarbij een handsbal in onze 16 meter gelukkig niet werd gezien door de scheids. Vijf minuten voor tijd was de volgende uitbraak van Sarto niet meer houdbaar voor onze verdediging, werd de bal goed breed gelegd en netjes binnengeschoten. Deze goal gaf Sarto nog wat extra energie en de eerste beste volgende aanval in minuut 90 werd ook binnengeschoten!  Deze klap kwam ons team niet meer te boven met een grote teleurstelling tot gevolg bij spelers, staf en meegereisde supporters. De wil, de inzet én het vertoonde spel waren vandaag goed, maar helaas werden de kansen deze wedstrijd niet gemaakt.

Doordat koploper VOAB wel haar wedstrijd wist te winnen, is het verschil 4 punten geworden met nog één wedstrijd te gaan. Dus de felicitaties aan VOAB met het kampioenschap in de derde divisie. Volgende week de laatste (thuiswedstrijd) tegen Brabantia om de 2e plaats veilig te stellen en de competitie nog enigszins mooi af te sluiten.