Wittenhorst

Zoeken | Contact

Op weg naar de Special Olympics

Op weg naar de Special Olympics

19 mei 2022

Van 10 tot en met 12 juni vormt de regio Twente het decor voor de  Special Olympics Nationale Spelen 2022. Dit is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten gaan meer dan 3.000 atleten en begeleiders afreizen naar Twente. Ook RKsv Wittenhorst wordt (opnieuw) vertegenwoordigd tijdens de Special Olympics. Het onderdeel voetbal, waar ons G1-team aan deelneemt, vindt plaats in Haaksbergen. Samen met trainer Marco Stevens blikken we vooruit op de Special Olympics 2022. 

“Op vrijdagavond 10 juni vindt de openingsceremonie plaats in het Fanny Blankers Koen stadion in Hengelo. Daarbij is het aan de spelers zelf of ze hieraan deel willen nemen. Vervolgens spelen we op zaterdag op de accommodatie van VV Haaksbergen de voorrondes van het voetbaltoernooi. Deze hopen we succesvol te kunnen doorstaan, omdat we op zondag 12 juni ook graag deelnemen aan de finales.” 

Teamsamenstelling
Vol trots vertelt Marco welke spelers in juni namens Wittenhorst gaan deelnemen. Hij stipt daarbij per speler ook een kenmerk of belangrijke eigenschap aan: 
“Ons team bestaat uit de volgende spelers: Niek Aerts (wereldkeeper), Maarten de Lange (robuuste verdediger), Robert Martens (stofzuiger), René Gubbels (linkerpootje), Joey Jacobs (killerspits), Marco Driessen (spelverdeler), Stephan Francken (meedogenloos), Geert Geurts (balvast), Sidney Mackay (dribbelaar), Jeffrey Kop (loopwonder) en Diana ter Linde (knoetser). Zes teamleden waren ook onderdeel van de ‘gouden selectie’ die in 2018 een knappe gouden medaille wisten te behalen in Groenlo.”

De uitspraak ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ hoort bij de Olympische Spelen. Is deze ook van toepassing voor jullie team? 

“Meedoen is leuk, maar natuurlijk gaan we voor niks anders dan de winst”, zo geeft Marco aan. “We zijn momenteel nog volop in training en bereiden ons zo goed mogelijk voor om sterk voor de dag te komen in Haaksbergen. We besteden extra aandacht aan de spelregels die tijdens de Special Olympics anders zijn dan in de reguliere competitie. In plaats van ingooien wordt er ingetrapt. Daarnaast mag de keeper de bal niet over de middellijn trappen of gooien zonder dat dat een teamgenoot de bal aangeraakt heeft. Anders is het een indirecte vrije trap voor de tegenstander.”

Donaties zijn welkom
Eerder zijn jullie een crowdfunding-actie gestart om geld in te zamelen. Uit het ingezamelde bedrag worden de kosten voor deelname en het verblijf gefinancierd. Is het streefbedrag inmiddels bereikt of zijn extra donaties nog welkom?

“Het streefbedrag is nog niet volledig behaald. We zijn ontzettend dankbaar voor de donaties die al gedaan zijn, maar nieuwe, aanvullende donaties zijn nog altijd van harte welkom.”

Tot slot nodigt Marco namens de volledige technische staf (die verder bestaat uit: Ron ’t Jong, Mieke van Rooy, Yvonne Hesen, Jan Gubbels en Kim van Rens) iedereen van harte uit om in het weekend van 10-12 juni een bezoekje te brengen aan de Special Olympics in Twente. 

“Samen met de spelers en de volledige technische staf gaan we er een mooi weekend van maken. Alle support is van harte welkom en wordt enorm gewaardeerd. Heb je op zaterdag 11 juni nog geen plannen? Dan verwelkomen we je graag als supporter in Haaksbergen!” 

G1-team Special Olympics 2018 Groenlo.jpg