Wittenhorst

Zoeken | Contact

Sjoerd van der Coelen verlengt met twee seizoenen

Sjoerd van der Coelen verlengt met twee seizoenen

18 december 2021

Sjoerd van der Coelen en RKsv Wittenhorst gaan langer met elkaar door. De Venraynaar heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd en is hierdoor tot en met het seizoen 2023-2024 hoofdtrainer van het eerste elftal. De 41-jarige Van der Coelen begon afgelopen zomer aan een nieuw hoofdstuk op sportpark Ter Horst en kan terugkijken op een succesvolle start met een voorlopige vierde plaats in de 1e klasse. Beide partijen zijn dermate tevreden met elkaar, dat het contract dus niet met één, maar met twee jaar wordt verlengd. 

"Ik voel me thuis bij Wittenhorst. We werken goed met elkaar samen, zowel binnen de staf van het eerste elftal als met de stafleden van het tweede en de JO19-1. We hebben veel overleg en bespreken wekelijks de stand van zaken. Dit loopt vanaf dag 1 prima. Binnen onze staf pakt iedereen zijn eigen rol goed op en weet wat hij moet doen. We zijn heel tevreden over de ontwikkelingen tot dusver dit seizoen. De spelers ontwikkelen zich individueel uitstekend en ook als team zijn we tevreden waar we op dit moment staan. Alle ingrediënten zijn aanwezig om te blijven bouwen aan een goed en hecht team. Dat de club mij een contractverlenging van twee jaar aanbood, iets wat men normaal gesproken niet doet, verbaasde mij in positieve zin. Dit geeft vertrouwen. De club is zeer tevreden over de ingezette koers dit seizoen en wil deze de komende jaren trouw blijven en vastleggen. Middels deze constructie spreken we vertrouwen naar elkaar uit en naar de groep", aldus Sjoerd. 

Van der Coelen: "In het begin was het natuurlijk even wennen. Niet alles is vertrouwd, dus je bent even zoekende. In het begin kozen we er dan ook voor om Wittenhorst 1 en 2 bij elkaar te zetten en samen te laten trainen. Na een aantal weken hebben we de groepen definitief gemaakt en heb ik met name het voortouw gepakt in de trainingen om de groep ook te laten wennen aan wie ik ben. Toen de groepen duidelijk werden, ben ik meer gaan kijken naar mijn eigen rol en die van Davy Beerens, de assistent-trainer. We werken prettig samen. We kunnen allebei ons eigen ding doen en zijn hierin af en toe nog zoekende. Wat goed is, is dat we kritisch zijn naar elkaar en kijken hoe we elkaar nóg beter kunnen benutten. We hebben veel contact met elkaar en maken elkaar ook steeds beter. Vanaf dag 1 heb ik me heel welkom gevoeld binnen de club."

"Het is een sterk veranderde groep, die jong en positief is. Individueel maken we ook mooie stappen. Iemand als Nick Driessen, die vorig seizoen nog in de JO19-1 speelde, heeft het niveau vlekkeloos opgepakt en Ruud Meijers heeft na fikse blessures de draad weer opgepakt en blijft makkelijk overeind. En iemand als Mats van Biljouw, die nota bene nog in de jeugd mag spelen, heeft in korte tijd alles meegemaakt: van teleurstellingen als bankzitter, tot een basisplaats en beslissende doelpunten maken. We zijn veel bezig geweest met het individu en het team. Het écht als team en groep samen doen. In de volgende fase gaan we kijken hoe we binnen een linie nog beter van elkaar gebruik kunnen maken. Naast de groep zelf, is de betrokkenheid van andere afdelingen zoals de communicatiecommissie, de jeugdafdeling en de technische commissie, heel mooi om te zien."

De laatste competitiewedstrijd dateert alweer van 9 november, toen hoogvlieger Chevremont met 2-1 werd verslagen op sportpark Ter Horst. "Dat was een heel belangrijke dag. Het weekend daarvoor wonnen we thuis van Susteren en tijdens beide wedstrijden kwam de échte bereidheid naar voren. De jongens weten dat het ergens mee begint: veel strijd leveren en voor elkaar werken. Dat is de basis en die moet structureel aanwezig zijn. Dit was de eerste topploeg die we thuis kregen en daar wonnen we van. Dit was voor ons allemaal ook een bevestiging: waar we mee bezig zijn, levert ook wat op. Tijdens deze wedstrijd kwam eigenlijk alles samen waar we op trainden en wat we samen hadden afgesproken. De keuzes die we met elkaar maken kwamen terug. Het was in alles een topdag. We lieten ook zien dat we tot op het einde fit waren. We trainen hard en de norm moet zijn dat de wedstrijden een kopie worden van de trainingen. Dat de gedrevenheid en scherpte altijd aanwezig is. Hopelijk kunnen we in 2022 weer vol aan de bak", aldus een tevreden Van der Coelen. 

Ook bestuurslid Technische Zaken Joop Theunissen is blij met de contractverlenging van de hoofdtrainer: "De commissie Technische Zaken is ervan overtuigd dat we met het vastleggen van Sjoerd voor continuïteit zorgen in de uitgestippelde koers. De gesprekken met de spelersraden van Wittenhorst 1 en 2 bevestigen ons hierin. Als bestuurslid TZ ben ik dan ook vanzelfsprekend zeer tevreden met de contractverlenging van de hoofdtrainer."