Wittenhorst

Zoeken | Contact

Strafschoppen bezorgen Wittenhorst de winst

17 augustus 2014

tn een doelpuntrijke Wittenhorst kon Wittenhorst het sterke Schaesberg met 4-3 bedwingen. Ook nu kon de thuisclub nog niet met het beoogde elftal aantreden wegens de vele vakantieabsenties. Niettemin werd er veelal aardig gespeeld.

Marc van Rens kon in de 20e min. uit een mooie aanval de score openen, 1-0. Wittenhorst bleef lang de lakens uitdelen. De doelpunten ontbraken echter, want de mogelijkheden waren er volop. Na een halfuur viel de concentratie totaal weg. Binnen 5 minuten nam Schaesberg door persoonlijke fouten ineens een 1-2 voorsprong. Deze achterstand was niet in verhouding met het spelbeeld.

Vlak voor de pauze kon Daan Verlijsdonk middels een toegekende penalty de stand weer in evenwicht  brengen, 2-2.

Na de pauze was het weer onverwachts dat Schaesberg op voorsprong kwam. Uit een onmogelijke positie kon Maikel Reintjes uithalen en zag tot ieders verbazing de bal in het doel ploffen, 2-3. Wittenhorst moest weer aan de bak. Het tempo werd omhoog geschroefd en de ene kans na de andere werd nog onbenut gelaten. In de 65e min. wees de arbiter weer naar de stip en nu ook weer terecht. Bram Rubie was nu de scherprechter en schoot onberispelijk de gelijkmaker binnen, 3-3.

De koek was nog niet op. Even later kon wederom een speler van Schaesberg een doorgebroken speler van Wittenhorst niet op een reglementaite wijze stoppen, penalty. Bram Rubie wist hier wel raad mee en schoot Wittenhorst verdiend naar een 4-3 uiteindelijke winst.