Wittenhorst

Zoeken | Contact

Toelichting technisch beleidsplan (1)

Toelichting technisch beleidsplan (1)

25 februari 2021

In het technisch beleidsplan van Wittenhorst staat beschreven welke doelen en ambities de vereniging voor de leden nastreeft en hoe deze gerealiseerd gaan worden. In een serie artikelen willen we jullie dit technisch beleidsplan toelichten. Vandaag het eerste deel: Wat wil Wittenhorst met het technisch beleidsplan bereiken? 

Het technisch beleidsplan richt zich op het realiseren van de sportieve ambities van Wittenhorst op de langere termijn. Die ambities houden in dat het eerste herenteam structureel in de 1e klasse speelt en het eerste damesteam in de 2e klasse. Het doel daarbij is dat beide teams hoofdzakelijk bestaan uit spelers afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en omliggende verenigingen uit Horst aan de Maas. 

Om op dit niveau te blijven is een goede jeugdopleiding van groot belang. De jeugdopleiding van Wittenhorst is door de KNVB erkend als "lokale jeugdopleiding", Na EVV Echt zijn wij pas de 2e vereniging in Limburg die deze status bereikt heeft. 

Wittenhorst streeft er daarnaast naar om zoveel mogelijk eigen spelers op te leiden tot bijvoorbeeld jeugdtrainer en laat ook iedere speler kennismaken met het leiden van wedstrijden.  

 Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het volledige technisch beleidsplan van Wittenhorst op https://www.rksv-wittenhorst.nl/informatie/voetbaltechnisch-beleid