Wittenhorst

| Contact

Toelichting technisch beleidsplan (6)

1 mei 2021

In het technisch beleidsplan van Wittenhorst staat beschreven welke doelen en ambities de vereniging voor de leden nastreeft en hoe deze gerealiseerd gaan worden. In een serie artikelen willen we jullie dit technisch beleidsplan toelichten. Vandaag het zesde en laatste deel: Wat biedt Wittenhorst voor meisjes- en vrouwenvoetbal?  

Het VR1 team van Wittenhorst is een vaste waarde in de 2e klasse en is daarmee één van de zes hoogst gepositioneerde vrouwenteams in Limburg. Om dit niveau te waarborgen steken we veel aandacht en energie in de jeugdopleiding. 

Voor de jongste leeftijdscategoriën geloven we dat meisjes zich voetballend en fysiek het beste kunnen ontwikkelen in gezamenlijke teams met jongens. Vanaf de O15 categorie geldt dat meisjes die het niveau aan kunnen in selectieteams met jongens blijven spelen. Alle overige meisjes in deze categoriën spelen in meisjesteams waarbij we ernaar streven dat meisjes zoveel mogelijk in hun eigen leeftijdscategorie kunnen voetballen. 

Om die reden is een samenwerkingsverband aangegaan met Sparta '18 en SV Melderslo. Meisjes in O15, O17 en O19 spelen in Samengestelde Teams (ST) met meisjes van de andere verenigingen, maar blijven lid van hun eigen vereniging, zodat ze aan het einde van de opleiding door kunnen stromen naar de eigen vrouwenteams. 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het volledige technisch beleidsplan van Wittenhorst op https://www.rksv-wittenhorst.nl/informatie/voetbaltechnisch-beleid