Wittenhorst

| Contact

Verhalen uit de kantine: Daphne van Elferen

10 mei 2022

In de kantine van RKsv Wittenhorst, die momenteel overigens grondig onder handen wordt genomen, zijn dagelijks vele mensen in de weer. Van het kantinepersoneel tot aan de ouders die wedstrijden komen kijken van hun kind: de kantine is een plaats waar nieuwe contacten worden gelegd en verhalen worden gemaakt. Vandaag geeft onze vrijwilligster Daphne van Elferen (26) een kijkje achter de schermen en vertelt zij wat er zo mooi is aan het werken in onze kantine.

Derde generatie Van der Sterren

Hoewel haar achternaam wellicht anders doet vermoeden, heeft ze haar roots in Horst liggen. Daphne is namelijk een kleindochter van Jeu en Mia van der Sterren, ware clubiconen voor Wittenhorst. Met name bij de wat oudere generaties en leden die al jaren meelopen bij Wittenhorst, zijn zij bekende figuren. Zo hebben zij samen verschillende jaren achter de bar gestaan in de kantine en heeft Jeu, in zijn jonge jaren als schilder en later als beroep metselaar, ook zijn steentje bijgedragen aan de opbouw van onze huidige kantine. Daarnaast kennen we Jeu, op de foto te zien samen met Daphne, al sinds jaar en dag als de schilder van de poppetjes in de kantine, die de ranglijst van het eerste elftal weergeeft. Een echt manusje van alles. Jaren later stond ook de moeder van Daphne, Petra van der Sterren, achter de bar in onze kantine. Dat ook Daphne dit werk nu doet, maakt dat dus alweer de derde generatie Van der Sterren in onze kantine staat. 

Elk weekend paraat in de kantine

Ze is nog maar kort aan het werk in onze kantine, maar inmiddels niet meer weg te denken achter de bar: Daphne is in een korte periode al helemaal lid geworden van de Wittenhorst-familie. Hoewel haar roots gedeeltelijk in Horst liggen, woont ze voor haar werk in Utrecht en komt ze in de weekenden op en neer. Met carnaval werkt ze jaarlijks in de Merthal achter de bar, waardoor ze Ton en Desiré Hagens leerde kennen. Van het één kwam het ander: Wittenhorst zat een keer krap in de bezetting en de vraag was of ze eenmalig uit wilde helpen in de kantine. Dit beviel zo goed dat ze besloot om voortaan in de weekenden haar steentje bij te dragen achter de bar. 

"Het is gewoon super gezellig. Al vanaf het eerste moment dat ik bij Wittenhorst ben voel ik een open en welkome sfeer. "

In het dagelijks leven werkt ze als consultant procesoptimalisatie en integraal capaciteitsmanagement, met name voor ziekenhuizen. "Het is heel afwissend werk, omdat het voor verschillende organisaties is en veel gericht op mensen. Ik heb zelf in mijn studententijd een bijbaan gehad in de zorg. Ik heb eigenlijk een economische achtergrond, maar door dat bijbaantje wist ik al vroeg dat ik een bijdrage wilde leveren aan de zorg. Het geeft heel veel voldoening", aldus Daphne.

Waar jong en oud samen gaan geeft extra voldoening

Wanneer haar wordt gevraagd waarom het vrijwilligerswerk zoveel voldoening geeft, hoeft ze niet lang na te denken: "Het is gewoon super gezellig. Al vanaf het eerste moment dat ik bij Wittenhorst ben voel ik een open en welkome sfeer. Natuurlijk word ik nog regelmatig voor de gek gehouden door mijn accent, omdat ik hier niet ben opgegroeid, maar het lukt me ook al aardig om een biertje te laten omtoveren tot een 'spa goud'. Hoewel ik dus nog niet lang vrijwilliger ben, heb ik al enkele mooie avonden meegemaakt. De voetbalquiz vond ik erg gezellig; zo'n avond waarop jong en oud samengaan vind ik prachtig om mee te maken. Daarnaast zijn de zondagavonden die soms spontaan laat worden ook erg leuk", sluit Daphne af. 

Wittenhorst is altijd op zoek naar versterking achter de bar. Elke helpende hand is er een. Ervaring in de horeca is fijn, maar niet vereist. Bij vragen en/of interesse kun je contact opnemen met Robin Hagens via: robinhagens@rksv-wittenhorst.nl