Wittenhorst

Zoeken | Contact

Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek: Abdel Ej Jaouani

Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek: Abdel Ej Jaouani

7 februari 2023

Periodiek nomineert een van onze vrijwilligers een andere vrijwilliger uit onze vereniging. In een nieuwe editie van onze rubriek: de 'Vrijwillge(r) Vraag(t) Rubriek' draait het om Abdel Ej Jaouani. Abdel werd begin dit jaar genomineerd door Nick Verbong, met als gevolg dat Abdel ons nu meer vertelt over zijn rol als vrijwilliger bij Wittenhorst. Daarnaast krijgen we ook een inkijkje in zijn leven buiten Wittenhorst.

Warming-up

  • Naam: Abdel Ej Jaouani
  • Leeftijd: 52 jaar
  • Vrijwilligersfunctie(s): Assistent trainer bij de JO15-1 en contactpersoon tijdens ouderavonden voor ouders van statushouders/arbeidsmigranten. Onder leiding van Hay Emonts proberen we nieuwe leden, die minder goed Nederlands lezen en spreken, goed te laten landen in de vereniging.
  • Actief als vrijwilliger sinds: ongeveer 10/11 jaar. 
  • Nick Verbong (invuller van de vorige rubriek) wil graag het volgende van jou weten: ‘Abdel, hoe zouden trainers beter om kunnen gaan met cultuurverschillen binnen een team?':
    Door een open houding aan te nemen en door positief, duidelijk en nieuwsgierig te zijn. Je probeert een team te creëren van spelers én ouders! Elk kind wil gezien worden en zich gewaardeerd voelen. Daarbij probeer ik telkens de driehoek te maken tussen ouders, spelers en kader. 

1. Wat houdt jouw vrijwilligersfunctie precies in? 

Ik help bij de warming-ups en tijdens de trainingsavonden. Onder andere door spelers tips te geven en de hoofdtrainer, waar nodig, te ondersteunen. 

2. Waarom ben je gestart als vrijwilliger? 

Ik ben ooit door een andere vader gevraagd om te starten en dat leek mij wel leuk. Mijn kinderen Amir en Tarik zijn ook actief bij Wittenhorst, dus zo ben ik erin gerold. 

3. Wat levert vrijwilliger zijn van RKsv Wittenhorst jou op?  

Heel veel plezier! Het contact met en ontmoeten van leuke mensen binnen de vereniging vind ik top. 

4. Hoe zou jij RKsv Wittenhorst in drie woorden omschrijven? 

Sociaal, sportief en trots! Een mooie club in een mooie omgeving.

5. Zijn er zaken die jij als vrijwilliger graag anders zou zien? 

Ik zou de komst van een pannaveldje op het sportpark voor de jeugd, als aanvulling op het speeltuintje, erg toejuichen. 

6. Wat is het mooiste moment dat jij als vrijwilliger hebt meegemaakt? 

Dan denk ik terug aan een internationaal toptoernooi dat we in het verleden met de JO10 speelden. Meerdere grote clubs namen daar aan deel en wij vroegen of ons team samen met het team van AC Milan op de foto mocht. De trainers van Derby County zagen dit en kwamen vervolgens vragen of zij met ons JO10 topteam op de foto mochten. 😊

7. Wat doe je in het dagelijks leven? 

Ik ben conciërge op een middelbare school in Maasbergen (provincie Utrecht). Dit doe ik al 23 jaar in een heel erg leuk team. Daarom heb ik ook nooit de behoefte gehad om het werk dichter bij huis te zoeken. Tijdens de autorit kan ik lekker afschakelen en over trainingen nadenken. 

8. Waar houd jij je, naast je rol als vrijwilliger, graag mee bezig in je vrije tijd? 

Ik wandel graag met mijn buurman. Daarnaast ben ik veel op het sportpark te vinden om te kijken naar jeugdwedstrijden (op alle niveaus) en wedstrijden van Wittenhorst 1.  

9. Wat weten heel weinig mensen over jou, maar wil je best met ze delen? 

Abdelkader is mijn volledige naam, maar laten we het lekker gemakkelijk voor iedereen houden en noem mij maar gewoon ‘Abdel’.   

10. Abdel, aan wie leg jij de volgende reeks met vragen voor?

Marco Driessen.

 

Onderdeel van de 'Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek is dat, naast het nomineren van de volgende vrijwilliger, er ook een nieuwe vraag toegevoegd wordt aan de rubriek. Daarmee krijgt de vrijwilliger 'vrijwillig' de mogelijkheid om het elftal met vragen compleet te maken en letterlijk zelf een collega-vrijwilliger een vraag naar keuze te laten beantwoorden. 

11. Abdel, welke bonusvraag zou jij graag voorleggen aan Marco Driessen? 

Marco, wat doe je het liefste? Zelf trainen en voetballen? Of een team trainen doordeweeks/in het weekend?