Wittenhorst

Zoeken | Contact

Winterkampioen Wittenhorst 1 walst over Someren heen

Winterkampioen Wittenhorst 1 walst over Someren heen

11 december 2022

Wittenhorst 1 gaat met een goed gevoel op weg naar de bekerderby tegen Sparta '18 van aankomende donderdag. Op het eigen Horster hoofdveld werd Someren overtuigend met 6-2 verslagen. Hiermee is de ploeg van Sjoerd van der Coelen 'herbstmeister'. 

De laatste wedstrijd besliste voor Wittenhorst het herfstkampioenschap. Het team uit Someren probeerde er alles aan om Wittenhorst het leven zuur te maken. De wedstrijd kwam voor de thuisclub niet op gang. Someren had een plannetje bedacht om met z'n allen achterpost te vatten.

Het leek enigszins wat op te leveren, want pas rond het half uur kon Nick Driessen een schot lossen dat met moeite gekeerd kon worden. Dit was het sein voor de oranjemannen om verder te gaan met enige pressie. Maar aan de andere kant zorgde Ravi Arts ervoor dat een kopbal van Someren onschadelijk werd gemaakt.

Het laatste kwartier voor de pauze was het moment van Willem Heijnen die de aandacht op zich vestigde. Hij loodste Wittenhorst met 2 schitterende doelpunten naar de rustpauze. Een 2-0 ruststand geeft een andere verhouding aan.

Direct na de pauze weer een goede aanval uitmondend in een assist van Willem op Jeroen Verkennis en dit was de 3-0. Even was het status quo. Het spel leverde wel een meerderheid op voor de Horstenaren. Na een kwartier kon Wittenhorst weer juichen. Giel Beurskens kon de 4-0 laten aantekenen. Drie minuten later kon Nick Driessen uit zijn specialisme, de vrije trap, perfect de 5-0 laten aantekenen.

Wittenhorst verslapte enigszins en in dit laatste kwartier kon Someren middels Coen de Louw de eretreffer laten noteren. Ook het tweede doelpunt was een weggevertje. Luc Bouwmans aarzelde niet. Tussen deze twee weggevers was een mooi doelpunt van Tom Spreeuwenberg te bewonderen. De vlotte 6-2 eindstand was een makkelijke en zakelijke zege dat Wittenhorst de titel herbstmeister opleverde. Nu op naar de tweede helft.

Wittenhorst 1:

Ravi Arts, Tom Driessen (Jelle Janssen), Dion van Horne, Ruud Meijers, Nick Driessen, Bono Wijnhoven (Tom Spreeuwenberg), Mats van Biljouw (Martijn van Ooijen), Willem Heijnen, Giel Beurskens (Kevin van Asten), Jeroen Verkennis (Jeffrey Cuppen), Joep Beurskens.

Wat verder opviel:

  • Wittenhorst O23-1 heeft divisie 4 ongeslagen uitgespeeld. Op bezoek bij Deurne werd met 1-2 gewonnen. Na de winterstop zullen de manschappen van trainer Kleuskens zich mogen bewijzen in divisie 3.
  • Ons G-team heeft een knappe prestatie neergezet door met 3-1 te winnen van titelkandidaat Fortuna Sittard. Het betekende alweer de vierde overwinning op een rij voor deze kanjers. 
  • Wittenhorst 3 heeft op bezoek bij het vierde elftal van Volharding nét geen puntje weten te behalen: 3-2. Hierdoor zullen de kameraden nog iets langer moeten wachten op hun eerste overwinning van het seizoen. 
  • Wittenhorst 4 heeft op bezoek bij het tweede elftal van DEV Arcen een gelijkspel uit het vuur gesleept: 0-0. Hiermee staan de Horstenaren na tien wedstrijden met tien punten op een achtste plek.
  • Wittenhorst 5 liet geen spaan heel van het vijfde elftal van FCV Venlo: 8-0. Concurrent en koploper HBSV 4 wordt hiermee op de voet gevolgd. 
  • Wittenhorst 8 heeft op bezoek bij concurrent Sportclub Irene 10 een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur gesleept: 1-1. Hiermee houden de kemphanen gelijke tred, ware het niet dat de oranjehemden twee wedstrijden meer hebben gespeeld dus voorlopig zes punten meer hebben.
  • Wittenhorst 9 heeft op eigen veld met 2-4 verloren van het twaalfde team van sv Venray. Geen schande, want de bezoekers hebben nog alles gewonnen. Voorlopig staan de oranjehemden keurig derde.