Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst 1 klaart de klus voor rust

Wittenhorst 1 klaart de klus voor rust

4 december 2022

Wittenhorst 1 heeft de draad weer opgepakt in de 1e klasse C. Na de onnodige thuisnederlaag tegen De Ster, waren de oranjehemden erop gebrand om op bezoek bij hekkensluiter ZSV een nieuwe zegereeks op te starten. De Horstenaren hadden in Zeilberg aan een doelpuntrijke helft voldoende om de drie punten binnen te slepen: 2-4.

Op het koude sportpark van ZSV in Zeilberg ontspon zich een leuke en goede wedstrijd van koploper Wittenhorst. De rodelantaarndrager werd vanaf het begin teruggedrongen door een fel spelend Wittenhorst dat probeerde spoedig een bres te slaan. In de eerste de beste minuut had het al raak kunnen zijn. De paal bracht voor ZSV redding. Dit werd uitstel van executie, want in de 5e min. was een fraaie aanval via Joep Beurskens richting Nick Driessen die slim kon inkoppen: 0-1.

Wittenhorst had de smaak te pakken en speelde in deze fase een schitterende pot voetbal. De thuisclub kon blij zijn dat het voorlopig niet erger werd. Uiteindelijk kwam het tweede succes nadat de goed spelende Nick in het strafschopgebied werd gevloerd. Onze specialist Jeroen Verkennis wist hier wel raad mee en scoorde de 0-2.

Een moment van verslapping zorgde ervoor dat in de 23e min. een afstandsschot over het hoofd werd gezien dat de stand ineens op 1-2 zette. ZSV werd onnodig weer in de wedstrijd gebracht. De geestdrift van de Horstenaren zorgde ervoor dat snel hierna het verschil van twee doelpunten weer op het scorebord werd gebracht. Nick Driessen was degene die scoorde: 1-3.

Echter een tweede onoplettendheid zorgde ervoor dat ZSV weer makkelijk in de wedstrijd kwam. Geheel ongedekt kon een speler van Zeilberg de bal afronden: 2-3. 'Het zal toch niet' ging het door het Horster legioen. Op slag van rust was het good-old  Willem Heijnen die Wittenhorst voor de thee op 2-4 kon zetten. Met deze stand konden de kleedlokalen met een geruster hart worden opgezocht.

Na de pauze verliep het niet meer zoals in het eerste bedrijf. Veelal werd de strijd onderbroken door overtredingen. Dit maakte het voetbal soms onmogelijk. Toch kon Wittenhorst nog een aantal goede mogelijkheden tot stand brengen, maar de buit was binnen en daar gaat om. De stand aan de kop is zelfs rianter geworden. Nog een wedstrijd - zondag thuis tegen Someren - en dan begint de winteronderbreking in de competitie. Gaat Wittenhorst ook deze laatste horde in winst omzetten?

Wittenhorst 1:

Ravi Arts, Tom Driessen, Dion van Horne, Ruud Meijers (Koen Jenniskens);  Nick Driessen, Mats van Biljouw, Bono Wijnhoven, Giel Beurskens (Tom Spreeuwenberg); Willem Heijnen (Sjeffrie Swinkels), Jeroen Verkennis, Joep Beurskens.

Wat verder opviel:

  • Wittenhorst VR1 heeft op bezoek bij nummer zes RKHBS met 1-1 gelijkgespeeld. Door dit eerste gelijkspel van dit seizoen vinden de dames zich voorlopig terug op een verdienstelijke derde plek in de 2e klasse.
  • Ons G-elftal heeft voor de derde wedstrijd op een rij gewonnen. Dit weekend werd NWC aan de zegekar gebonden: 6-1. De nummer drie speelt de laatste twee wedstrijden van deze competitie tegen de top-twee. Hierin kunnen ze laten zien dat ze zich kunnen meten met de beste!
  • Wittenhorst 2 heeft met het kleinst mogelijke verschil verloren op bezoek bij het tweede elftal van sv Leunen: 1-0. Door deze nederlaag vinden de oranjehemden zich voorlopig terug op een vierde plek in de 4e klasse.
  • Wittenhorst 3 blijft voorlopig hekkensluiter in de vijfde klasse. Op eigen veld werd vandaag met 1-3 verloren van het derde elftal van SSS '18. Wellicht dat er volgende week op bezoek bij Volharding meer in het vat zit.
  • Wittenhorst 4 verloor, net als ons tweede elftal, met 1-0. Ut verd moest op eigen veld nipt haar meerdere erkennen in het vierde elftal van FCV. Ondanks deze nederlaag vinden de kameraden zich keurig terug op de zevende plek.
  • De eerste overwinning in dit rijtje is voor Wittenhorst 5, dat een makkelijke middag beleefde op bezoek bij het zesde elftal van Blerick: 1-6. Na negen wedstrijden staat ons vijfde elftal op een keurige vierde stek.
  • Wittenhorst 6 heeft vandaag op bezoek bij het vierde elftal van SSS '18 uit Overloon geen potten kunnen breken: 5-0. Een zegereeks van drie wedstrijden kwam hiermee ten einde. Voorlopig is een zesde plek de prima tussenstand.
  • Wittenhorst 7 boekte (opnieuw) een overwinning: ditmaal was het zesde elftal van FCV uit Venlo de spreekwoordelijke Sjaak: 3-2. De kameraden delen de koppositie voorlopig met vvVOS 3, dat een iets beter doelsaldo heeft.
  • Wittenhorst 8 blijft maar winnen. Vandaag werd het derde elftal van SVEB op de pijnbank gelegd: 4-2. Het was de negende overwinning in evenzoveel wedstrijden. Volgende week wacht de kraker op bezoek bij het eveneens ongeslagen Sportclub Irene 10.
  • Wittenhorst 9 heeft een prima zondagochtend achter de rug. Op bezoek bij het vierde elftal van SVOC '01 werd overtuigend met 0-4 gewonnen. Het betekende alweer de vierde overwinning op een rij in de competitie. Hierdoor wordt de tweede plek gedeeld met het tweede elftal van Resia.
  • Wittenhorst 10 sluit het rijtje verdienstelijk af. Op bezoek bij het tiende elftal van FCV-Venlo werd met 2-2 gelijkgespeeld, wat na een aantal nederlagen op een rij eindelijk weer een puntje opleverde. Een zevende plek is voorlopig de tussenstand op de ranglijst.