Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst 1 verslaat koploper

Wittenhorst 1 verslaat koploper

23 september 2023

In een wedstrijd vol persoonlijke duels, afwisselend met goede aanvallen en collectief verdedigen, heeft Wittenhorst Heren 1 een hele knappe overwinning geboekt op bezoek bij koploper Achilles Veen: 0-1. Een rake vrije trap van Joost van Rensch bleek voldoende om in ieder geval voor zo'n 24 uur koploper te mogen zijn in de Vierde Divisie.

De eerste twintig minuten van de eerste helft waren voor Achilles Veen. Jari Koenraat kopte uit een hoekschop op de lat en een kopbal van Stephen Warmolts ging net voorlangs. Dit was een goede samenvatting van het eerste half uur: de thuisploeg maakte het spel, maar kwam er moeilijk doorheen. De gevaarlijke momenten kwamen uit corners.

Na deze fase herpakte Wittenhorst zich meer en meer en kreeg beter grip op het spel. De tweede twintig minuten voor rust waren voor de bezoekers. Een vrije trap van Joost van Rensch aan de zijkant van het veld werd door doelman Jan Schimmel tegen de paal geduwd, waarna de bal in het doel stuiterde: 0-1. Hierna reageerde de doelman van de thuisploeg knap op een inzet bij de eerste paal.

Na rust een steeds dreigend Achilles Veen wat er niet goed doorheen wist te voetballen. Er ontstonden nauwelijks nog kansen voor Wittenhorst. Alleen een vrije trap van Nick Driessen wist de doelman nog op de proef te stellen. Er werd geloerd op snelle uitvallen van de voorhoede van Wittenhorst, maar de precisie ontbrak enigszins. Dat gold ook voor Achilles Veen: na zeventig minuten vloog een hard schot maar nipt over. Wittenhorst bleef georganiseerd, stug en met veel inzet verdedigen, wat leidde tot een 0-1 overwinning en het toetje van zo'n 24 uur koploper mogen zijn in de Vierde Divisie. 

Het sterke onverwoestbare collectief van Wittenhorst gaf de doorslag in deze wedstrijd. Wittenhorst stond onder druk in de tweede helft maar door het goed georganiseerd en stugge verdedigen kon Achilles Veen nauwelijks tot creatieve openingen komen in de Horster defensie. Dus weer een zege van het sterke collectief. Dit keer met steun van vele Horster supporters.

Wittenhorst 1: 
Roel van Rens, Koen Jenniskens, Dion van Horne, Ruben Peulen; Joep Beurskens (90. Willem Heijnen), Nick Driessen, Daan Verlijsdonk, Jeffrey Rijkers; Joost van Rensch (73. Luc van Kuijck), Giel Beurskens, Jeroen Verkennis.

Foto's zijn gemaakt door martijnstorms.nl.