Wittenhorst 1 verslaat Sparta '18 in derby

15 december 2022

Wittenhorst 1 heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Derdeklasser Sparta '18 werd in de derby op het eigen sportpark Ter Horst met 4-1 aan de kant gezet.

Het duurde niet lang of de thuisploeg werd gevaarlijk. Binnen enkele seconden konden de oranjehemden bij de eerste paal op voorsprong komen. Enkele minuten later was het alsnog raak. De in Sevenum woonachtige Tom Spreeuwenberg liet het net bollen met een mooi schot van buiten de zestien.

De thuisploeg pakte door en liet er geen gras over groeien. De bezoekers werden onder druk gezet en het baltempo lag hoog. Tien minuten na de openingstreffer werd de score verdubbeld. Een mooie dieptepass van Nick Driessen werd op waarde geschat door Jeroen Verkennis. De spits rondde keurig af. Hierna volgde een korte fase waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden en geen grote kansen creëerden.

Na een half uur vielen er binnen no-time twee goals. Zowel de Spartanen als de Horstenaren kregen een strafschop. De bezoekers scoorden na vermeend hands, waarna Tom Spreeuwenberg zijn tweede van de avond maakte na een overtreding op Jeroen Verkennis. Hierna deelden beide ploegen nog wel een speldenprikje uit, maar werden de kleedkamers opgezocht met een 3-1 ruststand.

In de tweede helft viel er, waarschijnlijk grotendeels door de kou, weinig meer te genieten van beide kanten. Beide ploegen leken het wel te geloven en hielden elkaar aardig in evenwicht. Er werd nog één keer gescoord: na een mooie dieptepass van Nick Driessen wist Joep Beurskens de 4-1 aan te tekenen. Hier bleef het bij. Wittenhorst zit bij de laatste 32 en zal na de winterstop weer mogen aantreden in het bekertoernooi.