Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst breidt vrouwenafdeling uit

Wittenhorst breidt vrouwenafdeling uit

27 juni 2023

Na het behalen van het kampioenschap in de 2e klasse, komt het 1e vrouwenelftal volgend seizoen uit in de 1e klasse. Nieuwe tegenstanders, nieuwe uitdagingen! 

Kampioenschap

De kers op de taart was dit jaar natuurlijk het behalen van het kampioenschap. De equipe van Richard van Cleef leek lange tijd af te stevenen op nacompetitie, maar sloeg in de laatste wedstrijd toe. Door een ruime 4-0 winst op SSS’18, werd de titel binnen gesleept op het eigen sportpark Ter Horst. Hiermee hebben de dames zich beloond na een seizoen hard werken. 

De selectie

Slechts twee dames zijn gestopt na dit seizoen: Ymke Wagemans en Jolein Vergeldt nemen afscheid van het vaandelteam. 
De selectie van Richard van Cleef en assistent Danny Kleinen krijgt deze zomer ook versterking: Lynn van der Wijst en Maud Gooren. Beide komen over van verenigingen uit de regio om in Horst op een hoger niveau te komen voetballen. 

230514_Kampioenswedstrijd tegen SSS '18_204.JPG

Samenwerking 

Naast de samenwerking met Sparta ’18 uit Sevenum, heeft Wittenhorst met GFC ’33 de handen ineen geslagen om het vrouwenvoetbal te versterken. Er is een ST opgericht om het aanbod op diverse niveaus dichtbij aan te kunnen blijven bieden. Daarnaast zien alle verenigingen de noodzaak om samen te werken, om op deze manier het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio een nóg prominentere plaats te geven. De samenwerking met GFC ’33 zal tijdens de zomerstop verder uitgelicht worden. 

Vrouwen 30+

De vrouwenafdeling van Wittenhorst breidt zich nog verder uit. Vanaf het nieuwe seizoen zal er namelijk nog een team actief zijn in Horst: Vrouwen 30+. Dit team is nieuw opgericht en zal haar wedstrijden op vrijdagavond spelen. De wedstrijden worden gespeeld in een toernooivorm van 7 tegen 7. Deze enthousiaste groep dames heeft er zin in en staan te popelen om te mogen beginnen. 

Meiden- en vrouwenvoetbal in de regio 

Naast het vaandelteam wat komend seizoen uit komt in de 1e klasse, zet Wittenhorst in op het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio. Meer meiden en vrouwen die kunnen voetballen op het niveau wat bij ze past. Wittenhorst wil dit bereiken door o.a. nog meer met de verenigingen in de gemeente Horst aan de Maas samen te werken en samen te kijken naar de mogelijkheden in de regio. Daarnaast zullen we meer activiteiten gaan organiseren voor meiden die willen voetballen. Binnen Wittenhorst zijn steeds meer vrouwen actief, niet alleen op het veld, maar ook in diverse (voetbaltechnische) functies en dat is een mooie ontwikkeling. De commissie meiden- en vrouwenvoetbal zal zich de komende jaren inzetten voor het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio, samen met een groeiend aantal enthousiaste vrijwilligers!

Meer informatie of interesse? Neem contact op met de Technisch Coördinator meiden- en vrouwenvoetbal Richard Aben: richardaben@rksv-wittenhorst.nl

230514_De ontlading na behalen kampioenschap_80.JPG