Wittenhorst JO17-1 wint opnieuw ruim

3 oktober 2021

In een enerverende wedstrijd heeft Wittenhorst JO19-1 in de laatste minuut een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior '31 uit Rijssen: 1-1. De uitploeg begon vorige week met een ruime nederlaag, dus had het iets recht te zetten tegen de ploeg van trainer Remco Arts. De bezoekers kwamen wel op voorsprong tegen de oranjehemden, maar gedurende de tweede helft probeerden de Overijsselaren met tijdrekken de drie punten over de streep te trekken. De scheidsrechter besloot dan ook vijf minuten bij te tellen en hier maakte Sjeffrie Swinkels dankbaar gebruik van door de late gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Na twee wedstrijden in Divisie 3 hebben de Horstenaren al vier punten.

Wittenhorst JO17-1 is na twee wedstrijden nog altijd foutloos in Divisie 7. Op bezoek bij Venlosche Boys werd er met maar liefst 6-1 gewonnen. De ploeg van trainer Ken Peeters won een aantal weken geleden al met 4-0 in de beker van de Venlonaren en ook dit weekend bleek dat de oranjehemden een maatje te groot zijn. Met prima veldspel en goed combinatievoetbal werd de thuisploeg eigenlijk geen kans gegeven. Man van de wedstrijd was aanvaller Jovanny Awad met vier treffers, waar ook Sam Peters en Kayeal van Rengs tot scoren kwamen. Volgende week lijkt er een mooie test op het programma te staan met een thuiswedstrijd tegen Brandevoort uit Helmond.

Wittenhorst JO15-1 leed een nipte nederlaag op bezoek bij UDI '19/CSU uit Uden: 2-1. De ploeg van trainer Stan Theeuwen verkocht de huid duren op bezoek in Uden, maar de thuisploeg had wel het betere van het veldspel en won uiteindelijk terecht. Na twee wedstrijden wachten de oranjehemden nog op hun eerste overwinning, maar er had tot dusver al meer in gezeten. Volgende week volgt er een nieuwe kans met een thuiswedstrijd tegen Geldrop.

De dame en heren van Wittenhorst JO13-1 kwamen tekort op bezoek bij Berghem Sport: 4-1. De spelersgroep, sinds dit seizoen onder leiding van Sander Rambags, maakt in de eerste weken van dit seizoen de eerste meters op een groot veld en dit gaat altijd gepaard met leerzame momenten en wedstrijden. Voorlopig moet de groep wachten op haar eerste overwinning. Volgende week volgt er een nieuwe kans; dan komt de JO13-1 van Rhode naar Sportpark Ter Horst.

Wat verder opviel:

• De tweede zege van het seizoen voor het G-team van Wittenhorst. Op eigen veld werd er ruim gewonnen van het tweede G-elftal van De Braak: 8-1. Na vier wedstrijden is er al 23 keer gescoord!
  • Wittenhorst JO17-3 won op eigen veld knap met 3-1 van ST SSS'18/V.V. Holthees-Smakt JO17-2JM.
  • Wittenhorst JO17-2 boekte een knappe 1-4 overwinning op bezoek bij ST Koningslust/Grashoek JO17-1.
  • Wittenhorst JO15-4 scoorde er lustig op los in de derby van Noord-Limburg tegen SV Venray JO15-5JM: 9-1.

Wedstrijdverslag FCV Venlo MO17-1 – ST Sparta18/Wittenhorst MO17-1

Eindelijk de eerste competitiewedstrijd! Na twee weken verplichte rust, die voor enkele speelsters op een perfect moment kwam, was iedereen er klaar voor behalve Rijkswaterstaat. Wederom lukte het hun om ons via een toeristische route naar onze tegenstander, ’t Ven in Venlo, te krijgen. Zelfs helemaal via Duitsland omdat op andere routes overal files stonden. Zelfs de scheidsrechter lukte het niet om op tijd voor de wedstrijd te zijn. Nog voordat iedereen aanwezig was kwamen we erachter dat we een extra speler hadden : Murphy, die was d’r voetbalschoenen vergeten. Snel werden diverse contacten ingeschakeld en bijna net zoals in de reclame: voor 15:00 uur besteld, voor 15:30 uur op het voetbalveld. Zelfs met de files in de stad! We hadden ons voorgenomen om vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar ons toe te trekken en dat plan lukte zonder al te veel moeite. Hoewel we een visueel overwicht hadden en regelmatig voor het doel van FCV opdoken, konden we dit overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Sterker nog, in de 25e minuut pingelde een snelle aanvalster van FCV door onze verdediging en schoot in de korte hoek raak terwijl ze voor die tijd ons doel alleen van veraf gezien hadden.

In de rust werden er enkele situaties doorgenomen en vol vertrouwen werd aan de 2e helft begonnen. Na een paar minuten wist Maud K. de stand gelijk te trekken door een corner geheel vrijstaand binnen te tikken (44e minuut). Twee minuten later was het Michelle die kon uithalen. Maud K. nam de bal fraai aan op de 16 meter en gaf Michelle de kans om in te schieten, anders had ze het zelf wel gedaan. FCV begon stilaan iets beter in de wedstrijd te komen en speelde in de 48e minuut op rechts onze verdediging uit, waardoor de spits makkelijk kon afronden. Deze tegenvaller zette ons aan om nog meer de aanval te zoeken. Hoewel we diverse kansen creëerden, wilde een goal maar niet vallen. Murphy wilde maar niet wijken. In de 77e minuut lette Murphy even niet op maar de scheids wel. Hij zag een handsbal in het strafschopgebied en deze buitenkans liet Michelle niet voorbij gaan. Koelbloedig tikte ze de bal in het net.

Met drie punten in de pocket konden we daarna op de kortste weg naar huis.