Wittenhorst

Zoeken | Contact

Bestuur aan het woord: samenwerking met HTC

Bestuur aan het woord: samenwerking met HTC

24 november 2021

Beste leden,

Op het moment van schrijven zijn we gelukkig nog volop aan het sporten, zij het met de nodige beperkingen helaas. Hierover hebben we in de afgelopen weken veelal gecommuniceerd en tevens ons standpunt als bestuur ingenomen. Gelukkig lopen er daarnaast nog een aantal mooie projecten, waaronder de samenwerking tussen RKsv Wittenhorst en HTC. Daarover meer in deze editie van ‘Bestuur aan het woord’.

Samenwerking RKsv Wittenhorst en HTC Horst krijgt vervolg

Sinds 2015 werkt onze vereniging al samen met HTC. Beide besturen geloven in de potentie én noodzaak van samenwerking voor de lange termijn. De afgelopen jaren zijn we daarom samen de verkenning naar een toekomstig gezamenlijke accommodatie gestart. We zijn echter bovenal als besturen nader tot elkaar gekomen, met o.a. een aanstaande eerste gezamenlijke inkoopdeal en de realisatie van het ‘verbindingspad’ als resultaat. 

Afgelopen jaar hebben we deze samenwerking weer intensiever opgepakt en nieuwe ambities bepaald voor de toekomst. 

Samenwerkingsplan ontwikkeld

Onze vereniging heeft samen met HTC het afgelopen jaar, onder begeleiding van Negen/Sport aan de Maas, gewerkt aan een samenwerkingsplan. We hebben samen met veel enthousiasme van gedachten gewisseld en gebrainstormd over hoe en op welke manieren we als verenigingen onze kennis en kunde meer en beter met elkaar kunnen delen. Onlangs is het samenwerkingsplan overhandigd aan wethouder Geurts (zie foto: v.l.n.r.: René van der Geijn -  HTC, Han Geurts - wethouder - en Ron van den Bekerom - voorzitter RKsv Wittenhorst). 

Mogelijkheden samenwerking

In het samenwerkingsplan staat beschreven hoe wij als verenigingen de samenwerking kunnen voortzetten c.q. kunnen uitbreiden, met onderscheid tussen korte en lange termijn aandachtspunten. Denk hierbij aan gezamenlijke vrijwilligersdagen, het delen van kennis over specifieke onderwerpen én het samenbrengen van vrijwilligers om zaken niet altijd meer afzonderlijk te doen. Onderdeel van de samenwerking is ook het opnieuw oppakken van het haalbaarheidsonderzoek naar een toekomstige gezamenlijke accommodatie. 

Wij en HTC geloven nog altijd in de potentie én de sociaal-maatschappelijke meerwaarde hiervan. Externe expertise is hierbij nodig. 

Samen verder

De concrete punten en de daaruit vloeiende acties uit het plan worden door de besturen met onze leden gedeeld. Om uitvoering te kunnen geven aan de ambities worden vanuit beide verenigingen kartrekkers aangesteld, die de schakel tussen beide verenigingen gaan vormen, maar ook de verbinders naar onze eigen vereniging. Samen met jullie, onze leden en vrijwilligers, willen we verder vorm geven aan de samenwerking om te zorgen voor een gezamenlijke toekomst van de verenigingen. 

Met sportieve groet,

Bestuur RKsv Wittenhorst